Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album  Download

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaką macie prędkość łącza Internetowego?
Autor Wiadomość
LukeDiRT 
Administrator
LUKEDIRT



Hobby: Większość z wymienionych
Pomógł: 5 razy
Wiek: 28
Dołączył: 02 Sie 2018
Posty: 604
Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 2018-08-27, 13:37   Jaką macie prędkość łącza Internetowego?

Tutaj wklejamy swoją prędkość łącza ze strony http://www.speedtest.net/pl

Moja prędkość Internetu domowego:

 
 
     
Magentastic 
Poziom najniższy



Hobby: Gry
Wiek: 25
Dołączył: 20 Sie 2018
Posty: 5
Miejsce zamieszkania: Poznań
Wysłany: 2018-08-27, 14:35   



Internet od Poznańskiego operatora INEA, płacę 75 zł za miesiąc.
 
     
LukeDiRT 
Administrator
LUKEDIRT



Hobby: Większość z wymienionych
Pomógł: 5 razy
Wiek: 28
Dołączył: 02 Sie 2018
Posty: 604
Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 2018-08-27, 14:47   

Szybki. A jak długo ściągasz przez niego pliki, jak np. oryginalne gry ze Steama?

Co do mojego stacjonarnego Internetu, to zapomniałem dodać, że mam go z Multimedii - https://www.multimedia.pl/Internet-stacjonarny - mam Internet o prędkości 60 Mb/s, jednak w teście jego prędkość czasami jest nawet większa (jak w obrazku w moim powyższym poście).

Oprócz niego, posiadam też mobilny Internet LTE z Plusa, ale jego prędkość jest bardzo mocno uzależniona od lokalizacji. Na zad*piu on bardzo wolno działa.
 
 
     
Borcejn 
Poziom najniższy


Dołączył: 10 Sie 2018
Posty: 7
Wysłany: 2018-11-01, 02:26   

Z głównego komputera:



Z polską łączę się przez VPNa, mam jakieś +/ 10 mega - do komunikacji wystarczy :-)
 
     
LukeDiRT 
Administrator
LUKEDIRT



Hobby: Większość z wymienionych
Pomógł: 5 razy
Wiek: 28
Dołączył: 02 Sie 2018
Posty: 604
Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 2018-11-01, 11:30   

Wystarczy aż nadto :-)

A ja zamówiłem sobie niedawno wyższy pakiet Internetu i właśnie od 1 listopada miałem mieć większą prędkość na poziomie 120 Mb/s. Jak na razie, tyle nie mam - SpeedTest pokazuje mi ~73 Mb/s





Jeśli prędkość mi się nie zwiększy w ciągu kilku następnych dni to chyba będę zmuszony złożyć reklamację u operatora
 
 
     
LukeDiRT 
Administrator
LUKEDIRT



Hobby: Większość z wymienionych
Pomógł: 5 razy
Wiek: 28
Dołączył: 02 Sie 2018
Posty: 604
Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 2018-11-17, 13:17   

Kupiłem niedawno nowy router i na szczęście prędkość mam już prawie taką jak w umowie :-)

 
 
     
kmroz 
Poziom 6


Hobby: Meteorologia
Dołączył: 02 Sie 2018
Posty: 177
Miejsce zamieszkania: Michałowice, Warszawa
Wysłany: 2019-01-29, 15:09   

Od czasu, gdy mam podłączony światłowód, to normalnie bajka.
Download: 221.94 Mb/s
Upload 31.48 Mb/s
_________________
Fan Umiarkowanego Klimatu
 
     
LukeDiRT 
Administrator
LUKEDIRT



Hobby: Większość z wymienionych
Pomógł: 5 razy
Wiek: 28
Dołączył: 02 Sie 2018
Posty: 604
Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 2019-01-29, 15:21   

W umowie mam prędkość pobierania 120 Mb/s oraz prędkość wysyłania 10 Mb/s (czyli nic się nie zmieniło w tej kwestii) natomiast przy dzisiejszym teście mam takie wyniki:



Jednak wczoraj jak miałem podłączone wiele urządzeń przez Wi-Fi to prędkość mi spadła do 40 Mb/s

kmroz napisał/a:
Od czasu, gdy mam podłączony światłowód, to normalnie bajka.
Download: 221.94 Mb/s
Upload 31.48 Mb/s


Chciałbym mieć taką prędkość :-) Choć w moim przypadku niestety nie ma możliwości instalacji takiego szybkiego Internetu (mieszkam w 4 piętrowym bloku). Choć z drugiej strony, przy tych 120 Mb/s gry ze Steama i Origina ściągają mi się z prędkością 12 MB/s (nie mylić z Mb/s!) co też nie jest złym wynikiem.
 
 
     
zgryźliwy tetryk 
Poziom 2
pradziadek



Hobby: Inne
Dołączył: 16 Lut 2019
Posty: 26
Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 2019-02-17, 20:05   

Nominalny 150 Mb/s
Faktyczny:

Ping
opóźnienia
* 11 ms
Download
predkość pobierania
* 147.44 Mb/s
Upload
prędkość wysyłania
* 15.01 Mb/s
 
     
LukeDiRT 
Administrator
LUKEDIRT



Hobby: Większość z wymienionych
Pomógł: 5 razy
Wiek: 28
Dołączył: 02 Sie 2018
Posty: 604
Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 2019-02-17, 22:30   

Jak na warunki wiejskie to masz całkiem szybkie łącze.
Masz światłowód, LTE czy radiówkę? Sądząc po prędkości, to chyba ta pierwsza opcja.
 
 
     
zgryźliwy tetryk 
Poziom 2
pradziadek



Hobby: Inne
Dołączył: 16 Lut 2019
Posty: 26
Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 2019-02-17, 22:44   

LukeDiRT napisał/a:
Jak na warunki wiejskie to masz całkiem szybkie łącze.
Masz światłowód, LTE czy radiówkę? Sądząc po prędkości, to chyba ta pierwsza opcja.

Jeśli miasto do niedawna wojewódzkie 75-ciotysięczne uważasz za wieś, to sorry, ale wiesz, że nic nie wiesz :roll: Mam kablówkę z sieci VECTRA ( https://www.vectra.pl/ ) w tym takze telewizję w telewizorze, w kompie, a także w smartfonie 79 kanałów.
 
     
LukeDiRT 
Administrator
LUKEDIRT



Hobby: Większość z wymienionych
Pomógł: 5 razy
Wiek: 28
Dołączył: 02 Sie 2018
Posty: 604
Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 2019-02-18, 09:54   

Ok, przyznaję - mój błąd.

Natomiast u mnie na osiedlu w Gliwicach mam pakiet TV+Internet+Telefon z Multimedii - www.multimedia.pl . Cena tego pakietu nie powala, wynosi ok. 140-150zł. Ale niestety nie mam możliwości zamiany na innego operatora.
 
 
     
zgryźliwy tetryk 
Poziom 2
pradziadek



Hobby: Inne
Dołączył: 16 Lut 2019
Posty: 26
Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 2019-02-18, 17:33   

LukeDiRT napisał/a:
Ok, przyznaję - mój błąd.

Natomiast u mnie na osiedlu w Gliwicach mam pakiet TV+Internet+Telefon z Multimedii - www.multimedia.pl . Cena tego pakietu nie powala, wynosi ok. 140-150zł. Ale niestety nie mam możliwości zamiany na innego operatora.

Czyżby? O ile się nie mylę Vectra działa także na Śląsku. W pakiecie jest nawet specjalny śląski kanał TVS HD. Sprawdzić dostępność możesz w linku z mojego poprzedniego posta.
 
     
LukeDiRT 
Administrator
LUKEDIRT



Hobby: Większość z wymienionych
Pomógł: 5 razy
Wiek: 28
Dołączył: 02 Sie 2018
Posty: 604
Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 2019-02-18, 17:39   

Niedawno się dowiadywałem o dostępność Vectry, bo też się nad nią zastanawiałem. Jest ona dostępna na mojej ulicy, ale nie we wszystkich blokach - na przykład, w bloku w którym mieszkam, nie ma podpiętej Vectry. Z tego co wiem, musi większość mieszkańców bloku się zgodzić na doprowadzenie danego operatora, w tym przypadku - Vectry.

A tak, muszę się męczyć z drogą i awaryjną Multimedią. Gdybym z niej zrezygnował, to jedyną możliwością byłaby naziemna telewizja, a jeśli chodzi o dostęp do Internetu, to musiałbym mieć LTE.
 
 
     
LukeDiRT 
Administrator
LUKEDIRT



Hobby: Większość z wymienionych
Pomógł: 5 razy
Wiek: 28
Dołączył: 02 Sie 2018
Posty: 604
Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 2019-02-18, 17:40   

Sprawdziłem na stronie Vectry dostępność, i jest tak jak myślałem - nie ma numeru mojej klatki.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Akagahara style created by Naddar modified v0.8 by warna
Forum dyskusyjne forum wielotematyczne ogólnotematyczne
Copyright © 2018-2019 LUKEDIRT
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10