Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 26 Marzec 2020, 18:07
Bardzo udany miesiąc - anomalnie ciepły, choć nie w ścisłej czołówce, bardzo mokry (drugi w XXI wieku), a przy tym słoneczny i ciepły, niepozbawiony zarówno pięknego przedwiośnia jak i małego akcentu zimowego 4 lutego - w 2016 roku tego zabrakło i pogoda oszczędziła choćby małej namiastki zimy. Niespecjalna była tylko końcówka miesiąca, która szczędziła Słońca, nie szczędząc wiatru, a i opadów nie za wiele. W moim zestawieniu luty 2020 wskakuje chyba na drugie miejsce wśród ulubionych, po 2019.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 26 Marzec 2020, 18:09
PiotrNS napisał/a:
Bardzo udany miesiąc - anomalnie ciepły, choć nie w ścisłej czołówce, bardzo mokry (drugi w XXI wieku), a przy tym słoneczny i ciepły, niepozbawiony zarówno pięknego przedwiośnia jak i małego akcentu zimowego 4 lutego - w 2016 roku tego zabrakło i pogoda oszczędziła choćby małej namiastki zimy. Niespecjalna była tylko końcówka miesiąca, która szczędziła Słońca, nie szczędząc wiatru, a i opadów nie za wiele. W moim zestawieniu luty 2020 wskakuje chyba na drugie miejsce wśród ulubionych, po 2019.
Oj, coraz bardziej kusisz, by opowiedzieć o swojej podróży, tylko mam trudność z przegraniem zdjęć
A co do kwestii śniegu, to w lutym 2016 u mnie było go akurat stosunkowo sporo jak na taki ciepły lutym. W lutym 2020 tylko dwa razy pocukrzyło.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 26 Marzec 2020, 18:35
U mnie w lutym 2016 nie spadł ani jeden płatek
A na relację z podróży czekam, uwielbiam takie czytać Widziałem natomiast wzmiankę, że było to 8 lutego - więc pogoda dopisała i na pewno fajnie się zgrała z Twoją podróżą.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 26 Marzec 2020, 19:32
Jak dla mnie to był całkiem przyjazny miesiąc w kwestii temp., ale co do pogody nie było idealnie. Wiele dni pochmurnych albo pogodnych na krótko, by za moment przeszły mieszane opady konwekcyjne. Takie naprawdę ładne i słoneczne dni (od początku do końca) raczej można policzyć na palcach jednej ręki. Jednak coś za coś- na ogół przygnębiająca aura, ale opadów nareszcie znalazło się całkiem dużo. W sumie też pierwsze pojedyncze wyładowania mnie ucieszyły, bo były niegroźne, a wzmożony wiatr mimo że też o sobie przypomniał, nie smucił mnie za bardzo. Także nawet w ogólnie nielubianych zjawiskach pogodowych starałem się dostrzec jakieś "+". Również w tym miesiącu prawie wszystko miało miejsce poza intensywnym śniegiem czy wielkimi mrozami albo gołoledzią/deszczem lodowym (za ciepło było na 2 m.)- moim zdaniem był dynamiczniejszy (choć też brzydszy) niż grudzień 2019 i styczeń 2020.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum