Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 17 Kwiecień 2020, 22:39 Rok 1980
+ październik, grudzień
N styczeń, kwiecień, czerwiec, sierpień, wrzesień, listopad
- luty, marzec, maj i oczywiście lipiec
Szczerze, nie taki zły, a jesień naprawdę lepsza od większości lat 90tych, zwłaszcza październik. Lato poza lipcem naprawdę przystępne, w te bajki o jego usłonecznieniu to już chyba nikt nie wierzy (lipiec na pewno bardzo brzydki, ale błagam było to ze 150-170 godzin, a nie niecałe 100 )
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 17 Kwiecień 2020, 22:50
To dla mnie jednak 1996 to raj przy 1980 Zimna i pochmurna wiosna z paroma "dwudziestkami" na krzyż dopiero w maju, ulewny czerwiec i dramatycznie ponure wakacje, a na deser kiepska jesień z rekordowo ciepłą I połową listopada, oj to jednak straszna rzecz Nawet gdybym żył w tamtym klimacie i miał w pamięci poprzednie lata, które też wybitne nie były, byłoby mi strasznie żal. Pogoda w porze ciepłej zawiodła tak wiele nadziei, jak tylko się dało, naprzykrzając się dodatkowo rolnikom i sadownikom w tym trudnym czasie. Dla mnie najgorszy rok w historii pomiarów. Podobny był chyba dopiero 1902...
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25163 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 17 Kwiecień 2020, 22:51
W 1996 maj był w miarę fajny, rok 1980 nie może pochwalić się absolutnie żadnym przystępnym miesiącem.
Pozostałe parametry jak z horroru, 8 dni z t. maks. pow. 25 st. na cały rok, toż to sam maj 2018 miał takich więcej
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 17 Kwiecień 2020, 22:53
FKP, pamiętam jak 21 kwietnia 2018 roku siedziałem sobie na huśtawce w cieniu całkiem zielonej już jabłoni i naszła mnie taka myśl, że przez trzy tygodnie kwietnia zażyłem więcej takiej wymarzonej, wakacyjnej pogody, niż moi rodzice w podobnym wieku w 1980 przez cały rok
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum