Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Boski maj. Ochłodzenie z początku zbędne, ale powiem szczerze, o wiele lepsze niż to z 2007 roku, gdy przyniosło silne przymrozki. Tu nie dość, że praktycznie nie było mrozu, to jeszcze spadło 21mm opadu a 2cm śniegu ochroniły ziemię przed potencjalnym wymrożeniem. Potem kilka dni później uderzyła piękna wiosenka ♥
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 25 Kwiecień 2020, 18:16
U mnie tego dnia średnia to +14.3
Początek z kolei ciężko mi darować, ale rozważając za i przeciw, to i tak lepszy śnieg w maju, niż przymrozek. Ba - jak już ma być ten przymrozek, to dużo lepiej by był przy pokrywie śnieżnej. Nowy kmroz bardzo znielubił pojawianie się mrozu/przymrozku bez pokrywy śnieżnej
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 17 Czerwiec 2020, 21:10
Początek i piąta pentada jednak mocno go pociągnęły w dół, ale bez tego to byłby dobry kandydat do najlepszego od początku serii (czyli lepszego od wszystkich w latach 1951-1969). Tak to jednak gorszy od 1963 i 1967, no i pewnie niektórych innych.
Wysłany: 13 Luty 2021, 22:39
Początek to jaja, ale plus, że coś ochroniło glebę przed mrozem
Reszta maja już całkiem niezła, tylko okres 17-25.05 trochę wkurzający. Ogólnie wcale nie jestem pewien tego plusa, naprawdę nie był to wcale szczególnie ciepły maj, a do tego niestabilny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum