Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 6 Lipiec 2019, 12:59 Kwiecień 1978
Cienizna i zimnica - w takich krótkich słowach można go opisać. Cieszę się, że takie kwietnie się już nie zdarzają, w tamtym czasie to był standard....
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 26 Kwiecień 2020, 21:48
Może to skutek obecnego kwietnia, ale mam ochotę go zneutralizować. Miał w sobie fatalne momenty, ale też piękne opady, nie brakowało też prawdziwie wiosennych okresów.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 20 Październik 2020, 01:31
No nie wiem... najmocniejsze opady się pojawiły, jak temp. też poszła bardzo w dół. Jednak w odróżnieniu do takiego maja czy nawet czerwca obawiam się takich sytuacji, że pada przy temp. wynoszących 10 C w szczycie (lub nawet mniej). 2 dekada naprawdę nieprzyjemna, bo 1 i 3 miały coś dobrego, ale tego też nie aprobuję zbytnio.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 20 Październik 2020, 13:20
Teraz jak patrzę na rozkład, to bez wahania 3 dekada najlepsza, bo miały miejsce regularne tmaks. powyżej +10 C (no tylko że w kwietniu to i tak nie jest za duże osiągnięcie, dla mnie normą w całym miesiącu jest "regularny" przedział 10-20 C, okresami 20-25 C). Macie rację, mało było wiosennej pogody w tym miesiącu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum