Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 138 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11999 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 9 Styczeń 2021, 12:34 Czy faktycznie nadchodzi bestia ze wschodu?
Odsłony z 9 stycznia z godz. 06z (GFS) oraz 00z (ECMWF)
Powyższe prognozy zapewne poszły po najniższych wiązkach, ale jest coś na rzeczy. Ciekawe, która rzecz będzie bardziej pokaźna u mnie na Górnym Śląsku - mróz, czy pokrywa śnieżna.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6968 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 9 Styczeń 2021, 13:34
Mój region co do wielkich mrozów to raczej nie ma choć są czasami wyjątki. Ale ogólnie mrozy u nas są słabsze. Ostatnio duże mrozy były na przełomie stycznia i lutego 2012 roku wtedy mrozy były 20/30-to stopniowe.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16324 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 9 Styczeń 2021, 17:05
A niech w sumie nadchodzi- może przestaną się ludzie martwić wirusem, a zamiast tego pojawią się informacje, że cała Polska jest solidarnie zasypana i zmrożona. Może sytuacja pogodowa w Polsce poruszy w jakikolwiek sposób media. Wielkość mrozów nie ma dla mnie większego znaczenia, bo przecież i tak na okresy odwilżowe się nie zapowiada. Youtube aż pęka od filmików ze skokami narciarskimi, praktycznie co 2 materiał jest u mnie na ścianie głównej poświęcony grze Deluxe Ski Jump 4. To dobrze, że w Internecie panuje lokalnie "zimowa" atmosfera, jeszcze brakuje tylko składanki kolęd do pełnowymiarowego zimowego nastroju (do tej pory mi się ich nie chciało słuchać, bo pogoda była nie ta). Niestety choinka za kilka dni będzie u mnie rozebrana- tego nie przewidziałem.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 9 Styczeń 2021, 17:09, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16324 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 9 Styczeń 2021, 17:48
To jest w pewnym sensie prawda- najbliższe źródło opadów może o nas zahaczyć od zachodu, choć wydaje mi się, że bardziej jest to tor północny-zachód - południowy-wschód.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum