Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16300 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 2 Luty 2021, 17:54
Początek i końcówka czerwca były naprawdę dobre (natomiast długi okres między nimi słaby, okresami wręcz bardzo słaby, bardzo nieudany), lipiec na ogół w porządku (chociaż końcówka bardzo kontrowersyjna), no i podobnie jak przy końcówce lipca mam mieszane odczucia do początku sierpnia, a konkretnie końcówki 1 dekady (gdyby nie zwrotnikowa fala gorąca za dnia, to noce byłyby chłodniejsze), a dalej 2 i 3 dekada minęły naprawdę bardzo pomyślnie (klasyczne lato), początek września też sympatyczny.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6955 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 3 Luty 2021, 15:25
Wakacje 2013 to nie u mnie jedynie czerwiec jeśli chodzi o temperaturę to był powyżej normy 16*C a najcieplejsze miesiące lipiec i sierpień z podobną temperaturą średnią więc wybaczcie to nie jest pogoda na wakacje. Wszystkie 3 miesiące z opadami poniżej normy najbliżej normy był lipiec 60 mm , czerwiec 27 mm a sierpień niecałe 32 mm. Ogólnie noce były chłodne więc na biwak było by zimno. No ale było sporo burz ale słabo opadowe. Jak dla mnie takim najlepszym okresem wakacyjnym był rok 2018.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 3 Luty 2021, 15:34
Janekl, no to jestem w szoku, że czerwiec Was tak skrzywdził opadowo... No i w drugą stronę byłem pewien, że właśnie na północy lipiec 2013 był dużo bardziej wilgotny, z resztą sierpień podobnie, a tu takie zaskoczenie...
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6955 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 3 Luty 2021, 17:35
Jacob napisał/a:
Janekl, no to jestem w szoku, że czerwiec Was tak skrzywdził opadowo... No i w drugą stronę byłem pewien, że właśnie na północy lipiec 2013 był dużo bardziej wilgotny, z resztą sierpień podobnie, a tu takie zaskoczenie...
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 3 Luty 2021, 18:17
W Nowym Sączu niestety słabe wakacje, takie trochę naprawdę pseudoletnie. Bezapelacyjnie najgorsze burzowo (3-4 słabe burze na dwa miesiące w lecie to już wstyd), suche i bardzo nudne, urozmaicone tylko ekstremalnie ciepłym zastrzykiem w pseudolipcu oraz falą ciężkich upałów w sierpniu. Suma opadów ósmego miesiąca 2013 roku sprawia, że uznaję go za jeden z najgorszych. 14,4 mm Już kwiecień 2020 uzbierał więcej, a grudzień 2015 prawie tyle samo. Nawet chłodna i pochmurna III dekada miesiąca była wręcz bezopadowa. Niestety, ale z perspektywy mojego regionu nie chcę powtórki takiego lata, zdecydowanie wolę nawet tę jazdę bez trzymanki, która wystąpiła rok później.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum