Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Inne Pomógł: 324 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16232 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 26 Kwiecień 2019, 20:55
LukeDiRT napisał/a:
Trudno powiedzieć. Raczej ich nie oglądam, wolę inne gatunki filmów
Czy interesujesz się meteorologią (pogodą) albo czy lubisz robić zdjęcia?
Prognozy bywają interesujące. Są najlepszym dowodem na to, że TELEWIZJA KŁAMIE
Fotografować lubię.
Czy żona męża stanu jest żoną stanu, czy tylko mężową stanu i czy to zależy od stanu męża?
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36417 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 27 Kwiecień 2019, 18:42
"Prognozy bywają interesujące. Są najlepszym dowodem na to, że TELEWIZJA KŁAMIE "
Poziom meteo w mediach jest niestety denny a sprawdzalność woła o pomstę do nieba. Dlatego prowadzę własne stronki pogodowe, na razie tylko na Facebooku - jeśli administrator się zgodzi, to mogę tutaj podlinkować.
"Fotografować lubię. "
Też lubię. Brakuje miejsca w telefonie już na setki codziennych zdjęć. Co fotografuje? Głównie przyrodę (w tym moją domową faunę) i przede wszystkim różne zjawiska pogodowe (włącznie z chmurami).
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Inne Pomógł: 324 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16232 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 27 Kwiecień 2019, 19:36
kmroz napisał/a:
"Prognozy bywają interesujące. Są najlepszym dowodem na to, że TELEWIZJA KŁAMIE "
Poziom meteo w mediach jest niestety denny a sprawdzalność woła o pomstę do nieba. Dlatego prowadzę własne stronki pogodowe, na razie tylko na Facebooku - jeśli administrator się zgodzi, to mogę tutaj podlinkować.
"Fotografować lubię. "
Też lubię. Brakuje miejsca w telefonie już na setki codziennych zdjęć. Co fotografuje? Głównie przyrodę (w tym moją domową faunę) i przede wszystkim różne zjawiska pogodowe (włącznie z chmurami).
Zabawa polega na tym, aby po odpowiedzi na pytanie poprzednika zadać swoje. A tego brak.
Magia napisał/a:
Dawno temu na innym forum założyłam taki temat i cieszył się on dużym zainteresowaniem. Może i Wam się spodoba.
Jedna osoba zadaje pytanie, a kolejna odpowiada i zadaje swoje.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11990 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 28 Kwiecień 2019, 08:24
Za pierwszy milion kupię nowy dom oraz rzeczy związane z moimi zainteresowaniami, np. dobrej jakości teleskop czy aparat. Drugi milion zaoszczędzę i ulokuję w banku.
Jeśli miałbyś się przeprowadzić do innego kraju, to do jakiego? Chłodniejszego niż Polska (Finlandia, Islandia, Grenlandia) czy cieplejszego (Hiszpania, Grecja, Egipt) ?
Wysłany: 28 Kwiecień 2019, 13:41
Do Chicagówka, na Jackowo. To drugie (co do liczebności) po Warszawie miasto polskie. Nawet niekoniecznie musiałbym posługiwać się tam angielskim.
Co planujesz "na stare lata"?
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11990 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 29 Kwiecień 2019, 15:13
zgryźliwy tetryk napisał/a:
Do Chicagówka, na Jackowo. To drugie (co do liczebności) po Warszawie miasto polskie.
W Chicago faktycznie okresy letnie są cieplejsze niż w Polsce, ale zimy bywają mroźniejsze i bardziej śnieżne. Natomiast wiosny i jesienie są bardzo zmienne, raz może być 5 stopni, a za kilka dni 25-30. Taki urok tamtejszego klimatu kontynentalnego.
Na razie nie myślę o tym, co będę robić w podeszłym wieku. Mam jeszcze czas. Poza tym, nie wiadomo czy dożyję do starości - wiadomo, ocieplenie klimatu, więcej kataklizmów pogodowych i te sprawy. No i zawsze może w nas pierdyknąć asteroida, wybuchnąć superwulkan czy nawet może się zdarzyć III Wojna Światowa z zużyciem broni jądrowej. Ale miejmy nadzieję, że wiele z tych rzeczy nie zdarzy się za naszego życia.
Teraz moje pytanie:
Czy lubisz jeździć na rowerze? Jeśli tak, to ile zazwyczaj pokonujesz kilometrów?
Wysłany: 29 Kwiecień 2019, 21:11
Na to już nie pozwala mi zdrowie. Stan po wieloodłamowym złamaniu stawu skokowego.
Czy masz "prawko"? Jeśli tak, jakiej kategorii?
P.S.
Cytat:
Na razie nie myślę o tym, co będę robić w podeszłym wieku. Mam jeszcze czas. Poza tym, nie wiadomo czy dożyję do starości - wiadomo, ocieplenie klimatu, więcej kataklizmów pogodowych i te sprawy. No i zawsze może w nas pierdyknąć asteroida, wybuchnąć superwulkan czy nawet może się zdarzyć III Wojna Światowa z zużyciem broni jądrowej. Ale miejmy nadzieję, że wiele z tych rzeczy nie zdarzy się za naszego życia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum