Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12351 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 23 Lipiec 2021, 22:02
No to może pewien klasyk polskiego YouTube - parodie Biedronki z września 2006 i stycznia 2007 Pamiętam jak w 2009 lub 2010 roku pokazał mi to kolega i mocno się z tego śmiałem Szczególnie druga przeróbka utkwiła mi w pamięci, np. przedstawiony w niej tandem
Piwo nie zawiera żadnych składników odżywczych, ale za to jest mocne
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16292 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 16 Luty 2022, 14:04
Ja kojarzę tą piosenkę, jeszcze przed przeprowadzką mieszkałem w robotniczej dzielnicy Krakowa, jaką jest Nowa Huta: słynąca przynajmniej niegdyś z "dresiarstwa". Choć nie wspominam szczególnie dobrze swojego dzieciństwa (przez moje wpadki i niewłaściwe zachowania) , to jednak chciałbym odbyć podróż w czasie o te kilkanaście l. w ramach nostalgii... , a na pewno chciałbym do początku grudnia minionego roku, nim pojechałem z Rodzicami do całkiem schorowanej Babci; Babcia i Wujek od strony Taty niestety pewnie odeszliby ze względu na zły stan zdrowia (jak się też zresztą stało) , ale Rodziców miałbym dzisiaj w komplecie.
Z załączonych tutaj materiałów jak dotąd szczególnie podoba mi się starszy filmik z Katowicami z tą piosenką w tle oraz przeróbki sklepu Biedronka: swego czasu też byłem z nimi na bieżąco, ale to jednak parę l. minęło...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16292 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 19 Maj 2022, 18:32
Kiedyś podczas zajęć z literatury niemieckiej oglądaliśmy fragment jakiegoś filmu niemego, bodajże "Nosferatu- symfonia grozy" (coś podobnego czasowo do "Metropolis")- ale takie archiwalne produkcje mnie nie kręcą... Czasy takich arcydzieł jak "Absolwent", "Dziecko Rosemary", "Ojciec chrzestny", "Taksówkarz" (w skrajnym przypadku z westernów: np. "Siedmiu wspaniałych") są dla mnie chyba najlepsze Filmik z tarczą antyrakietową też mi się podoba, ale żebym do niego miał wracać, to już tak niezbyt. Wielki Mix Youtube (oryginalny, tj. z kanału użytkownika Soldier) jest jak dla mnie legendarną kompilacją tego portalu- ten filmik lubię sobie czasami puszczać, by sobie nastrój poprawić (zwłaszcza wspaniałe są dla mnie przeróbki reklamy Bebiko i reportaż o rapie , reszta materiałów na ogół w porządku, ale bez szału).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum