Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Inne Pomógł: 314 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16032 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 11 Grudzień 2021, 19:37
Grodzisk Maz. W tamtejszym szpitalu na oddziale covidowym zmarła moja młodsza o 5 lat siostra. Nie widziałem jej kilka lat, a zobaczyłem dopiero urnę jej z prochami na cmentarzu bródzieńskim w Warszawie.
_________________ 22 września 2024 roku o godz. 14:44 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt WAGI (równonoc jesienna). To początek astronomicznej jesieni która potrwa do 21 grudnia 2024 roku. Jesień kalendarzowa trwa zawsze od 23 września do 21 grudnia.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36349 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 11 Grudzień 2021, 19:42
Przyznam, że nawet czasami myślę o Twojej siostrze jak tam jeżdżę co sobotę na korepetycje. Bo wielu skojarzeń z tym miastem nie mam, dopiero je od miesiąca poznaje tak naprawdę. Narzeczona mojego kolegi z pracy nawet tam rezyduje w szpitalu. Pierwszy raz w życiu tam byłem 7 lat temu (mówię coś więcej niż przejazdem pociągiem czy autem), drugi raz w lipcu tego roku, a teraz pojawiam się co tydzień.
Hobby: Inne Pomógł: 314 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16032 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 11 Grudzień 2021, 20:03
Ja w latach 70-tych wraz z pierwszą żoną przez jakiś czas wynajmowałem mieszkanie w Jaktorowie (to wtedy była jedna stacja za Grodziskiem) . W Warszawie wynajem mieszkania był jak na "moją kieszeń" zbyt drogi, ale w końcu dostałem tam (na Woli) maleńkie mieszkanie komunalne, dopiero w roku 1980 po podaniu w czasie pierwszomajowego pochodu listu do E. Gierka dostaliśmy spore mieszkanie w blokach na Targówku. Ale wtedy (w czasach "jaktorowskich") jeszcze codziennie dwukrotnie w pociągu (tam i z powrotem) mijałem Grodzisk jadąc z pracy i do pracy. A siostra mieszkała przed śmiercią w Żyrardowie. Ale wtedy (po sprzedaniu ofiarowanego jej przez ojca mieszkania w centrum Warszawy) zerwała kontakty ze mną, a szczątkowe, sporadyczne kontakty utrzymywała z moją córcią. Dlaczego, nie wiem i już się nie dowiem. W każdym razie zmarła na covid 5 XI 2021 roku.
_________________ 22 września 2024 roku o godz. 14:44 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt WAGI (równonoc jesienna). To początek astronomicznej jesieni która potrwa do 21 grudnia 2024 roku. Jesień kalendarzowa trwa zawsze od 23 września do 21 grudnia.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 11 Grudzień 2021, 20:56
Super krajobrazy, o których tak marzyliśmy w grudniu. Cieszę się, że choć śniegu zauważalnie więcej jest w Michałowicach, to widać go wszędzie również w miejskim krajobrazie, a pokrywa jest ewidentna. U mnie niestety w ogrodzie śnieg jest bardzo cienki, a w mieście już niemal w ogóle go nie ma. Tym bardziej cieszy mnie to, że są miejsca, w których zima dopisuje Oby tak dalej
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36349 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 11 Grudzień 2021, 20:59
Do mnie to jakoś ciągle nie dociera xd Ale im bardziej patrzę na te zdjęcia, tak widzę, że "słowo ciałem się stało". Mimo wszystko komplet eurofii będzie, jeśli korzystne prognozy od 20.12 się ziszczą. Trza poczekać jeszcze 5 dni, bo na razie to fusy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum