Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 28 Grudzień 2021, 13:32
Dwa tygogodnie (6-13 i 21-28.12) mega super jak na grudzień, sam początek mocno byle jaki, ale biorę poprawkę że to jednak sam początek grudnia xd No i szanuję za typ ociepleń, są konkretne- jeżeli pokrywa była by mega duża to akurat bym kręcił nosem na takie ocieplenia, bo jednak wtedy wolałbym jakieś ampitudowe pseudosłoneczne gówno, które by nie szkodziło zbyt mocno pokrywie, ale skoro jest ona tak iluzoryczna to chrzanić to, niech jest atlantycko, wietrznie i "niech oczyszcza powietrze jak Dyson" jak to nawijał pewien raper xd Myślę, że moja nota będzie jednak całkiem pozytywna, ale bez szału większego, może porównywalna do listopada, takie 6,5/10
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16236 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 28 Grudzień 2021, 14:44
Za to poświąteczny poniedziałek okazał się najpiękniejszym dniem grudnia.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 28 Grudzień 2021, 16:46
To był i jest niezły grudzień, mogę już to przyznać. Szkoda mi, że w pierwszym etapie zimy, śniegu było tak mało, a dodatkowo w Wigilię uderzyła ta upierdliwa odwilż. Ale wczorajsze -16 stopni i w ogóle wygląd tego okresu przekonuje mnie do tego, że warto docenić ten miesiąc, który miał w sobie wiele chłodu i stosunkowo dużo bieli.
Antygrudniowcem NIE jestem - grudzień 2021 niemal na pewno zakonczy się z ujemną średnią i ma szansę na stanie się u mnie najchłodniejszym od 9 lat. Przywrócił nadzieję i pokazał, że ten miesiąc nie jest stracony. Do przyszłorocznego grudnia podejdę bez uprzedzeń, bez poczucia że grudzień to nie zima i pewnie będzie brzydko, ciemno i na plusie.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 28 Grudzień 2021, 16:50
PiotrNS napisał/a:
Antygrudniowcem NIE jestem - grudzień 2021 niemal na pewno zakonczy się z ujemną średnią i ma szansę na stanie się u mnie najchłodniejszym od 9 lat. Przywrócił nadzieję i pokazał, że ten miesiąc nie jest stracony. Do przyszłorocznego grudnia podejdę bez uprzedzeń, bez poczucia że grudzień to nie zima i pewnie będzie brzydko, ciemno i na plusie.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16236 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 28 Grudzień 2021, 19:30
PiotrNS napisał/a:
że grudzień to nie zima i pewnie będzie brzydko, ciemno i na plusie.
Bo to i zima i nie zima. Vide moja sygnaturka.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum