Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16334 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 15 Marzec 2023, 09:43
Dla mnie ta prognoza źle nie wygląda, jednak 2 połowa miesiąca trochę za ciepła się wydaje. Niewielka ilość opadów trochę też mnie martwi, ale grunt, że nie pojawiają się większe załamania pogodowe.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 138 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11999 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 16 Marzec 2023, 19:13
Niech w końcu będzie jakiś ciepły kwiecień, bo to co się dzieje od 2021 roku z tym miesiącem to jest jakaś tragedia. Maj rok temu w końcu się przełamał (przynajmniej na Górnym Śląsku), więc czas najwyższy na przełamanie kwietnia.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12354 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 17 Marzec 2023, 22:54
Ja oczekuję kwietnia ciepłego, ale w granicach rozsądku. Jakoś bardziej przychylnie patrzę na większe anomalie dodatnie, kiedy wcześniej miało się do czynienia z przynajmniej akceptowalną zimą. Wolałbym też, aby kwiecień był wilgotny i oszczędził nam zmartwień o suszę, które w ostatnich latach tylko w 2021 roku nie były szczególnie uzasadnione w znacznej części Polski. Zależy mi też na tym, aby wiosna przebudziła się z burzami i maj okazał się pod tym względem bardziej wydajny od września.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16334 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 18 Marzec 2023, 04:23
Sam od siebie mam nadzieję, że kwiecień okaże się najbardziej burzowym miesiącem w obecnym roku. Jak za nawałnicami z natury nie przepadam i niewątpliwie wolę, by mijały bokiem lub w ogóle do ich powstania nie dochodziło, tak w tym miesiącu grzmoty i błyski przy wysokich temp. mogą się jak najczęściej pojawiać, oczywiście w miarę możliwości w cieplejszych masach.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Wysłany: 26 Marzec 2023, 13:51
Na drugą połowę miesiąca brakuje mi słów (poza ewentualnie tygodniem 21-27.04.) , ale pierwsza połowa jest przewspaniała... Szkoda że prognozy póki co wskazują na bardziej marcową niż kwietniową pogodę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum