Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11990 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 25 Maj 2023, 07:39 Nie żyje Tina Turner. Miała 83 lata
Cytat:
Nie żyje piosenkarka Tina Turner. Wokalistka miała 83 lata - podała agencja Reutera, powołując się na jej menadżera. Królowa rock'n'rolla zmarła po długiej chorobie w swoim domu niedaleko Zurychu w Szwajcarii.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16292 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 25 Maj 2023, 08:34
Teoretycznie przychodzi w każdym przypadku taki czas, w którym człowiek niestety jest zobowiązany, by opuścić świat żywych, a dołączyć do "umarlaków"/nieboszczyków i wiek poza ewentualnie względami statystycznymi nie jest nigdy w tymże procesie doskonały. Ale w sumie ja bym wolał wcześniej umrzeć niż ta znana piosenkarka. Wolę przez te ostatnie lata póki studiuję cieszyć się byciem pierdołą, a nabrać wigoru, gdy osiągnę dojrzałość i potem nagle se umrzeć nieoczekiwanie, nie będąc dla nikogo ciężarem i kłopotem niż teraz być niezwykle obrotny, po to by za ok. 40 l. utrzymywać się dzięki emeryturze, ale być no fizycznie dużo większą niedojdą niż obecnie i być zdanym na łaskę innych osób (z Rodziny i nie tylko). Jak stanie się cud i jakoś dożyję starych lat, to planuję zostać umięśnionym i wysportowanym (a przynajmniej z przyzwoitą kondycją) "dziadkiem" (daję cudzysłów, bo osobiście nie myślę o zakładaniu Rodziny i posiadaniu potomstwa- raczej zostanę starym introwertycznym kawalerem po grobową deskę). No nic przepraszam za moją bezsensowną tyradę, wracam do istoty sprawy.
Tak czy owak tak jak wczoraj pisałem po łacinie w odpowiedzi na wpis Piotra, niech ta piosenkarka odpoczywa w spokoju. Osobiście nie miałem styczności z jej twórczością muzyczną (dyskografią), ale moi Rodzice czy Dziadkowie by już więcej na ten temat wiedzieli.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 26 Maj 2023, 13:16
FKP, Niemal pewne jest że trafisz do urny lub trumny (wykluczając jakieś tragiczne przypadki typu pożarcie przez komodo xd) Pytanie tylko na ile Twoje ciało mozna wiązać z Tobą xd
A co do reszty to... pożyjemy i (może) zobaczymy
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25163 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 26 Maj 2023, 13:29
jorguś, Nie zobaczymy, bo nie będziemy mieli oczu, no i mózgu przetwarzającego bodźce wzrokowe też. Zostanie tylko materiał genetyczny jako ślad dowodu naszej bytności xd
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12351 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 26 Maj 2023, 20:30
FKP napisał/a:
Bartek617, Po opuszczeniu świata żywych nigdzie nie dołączasz
A skąd możesz mieć pewność Tina Turner niech odpoczywa w pokoju w tym lepszym miejscu i obyśmy wszyscy tam kiedyś trafili. Gdzieś trafimy na pewno, tylko żebyśmy zadbali o dobry finał.
Nie miałem i nie mam zamiaru wszczynania kłótni, ale z pewnymi światopoglądami mogę się nie zgadzać.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25163 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 26 Maj 2023, 20:46
PiotrNS, Tylko się tak mówi, żeby było miło, ale wiadomo, że się nigdzie nie trafia. To tak jak z Mikołajem, jak byłem mały mama i tata mi mówili, że on istnieje i ja broniłem tego "faktu" przed kolegami wychodząc na pośmiewisko. Ale nie to mnie bolało, zabolało mnie dopiero, gdy rodzice przyznali, że to jednak nieprawda
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16292 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 30 Maj 2023, 14:03
Ciało zmarłej osoby fizycznie rzeczywiście nie dołącza do nieba, bo to oczywiście niemożliwe (w grę wówczas wchodzi kremacja, czyli spalenie na popiół [lub proch i pył] lub pochówek, gdzieś tam pod ziemią, ale nie mam na myśli tu piekła) , ale z duszą może się podziać Bóg wie co.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 31 Maj 2023, 13:09, w całości zmieniany 5 razy
Wysłany: 30 Maj 2023, 14:28
Ksiądz radykalnie w sprawie nieboszczki wystąpił. O ile nacechowanie czy forma wypowiedzi mi się niespecjalnie podoba, bo daje się trochę odczuć poza niechęcią również niewiele poszanowania (jak dla mnie trochę wystawia się "na odstrzał" wielu dzisiejszym ludziom, zwłaszcza ze środowisk bardziej liberalnych czy lewicowych) , to z jednym należy się w sumie zgodzić : artyści, zwłaszcza ci słynni, których twórczość przypadała w czasach rewolucji seksualnej (ale oczywiście nie tylko: współczesne ikony też raczej podzielają ich los) najprawdopodobniej sądząc po tych opisach, które ich dotyczyły, nie postępowali do końca zgodnie z wolą Bożą. Nad problemem grzechu nieczystości w zasadzie też należy się pochylić i zwrócić należytą uwagę. Z drugiej strony w dawnych czasach (kilkadziesiąt lat temu) mniej pojawiało się atrakcji i rozrywek, a lud poniekąd czegoś weselszego pragnął w tamtej niezbyt ciekawej rzeczywistości, a biorąc jeszcze pod uwagę tryb życia człowieka (wtedy raczej nie było takiego problemu jak teraz, że potrafimy cały dzień spędzić przed ekranem telewizora czy komputera, tylko poprzednie pokolenia były bardziej istotami społecznymi i raczej wychodzili częściej z domu) o dopuszczenie się jakichś przewinień raczej było łatwiej niż w dniu dzisiejszym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum