Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 46 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6847 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 11 Styczeń 2024, 12:40 Zima 2023/2024 na Kaszubach.
Zima 2023/2024 na Kaszubach.
LISTOPAD 2023
Chcę tu napisać wszystkie akcenty zimy ale tylko te gdzie była całkowita pokrywa a nie kiedy padał śnieg i tylko gdzie nie gdzie leżał śnieg.
Więc pierwszy raz nie był za wcześnie bo dopiero 17 listopada.
Potem jak śnieg zginął a właściwie tylko 23 listopada było bez śniegu to następnego dnia kolejny trochę dłuższy epizod zimowy bo trwał aż do 11 grudnia tego dnia po południu była już pokrywa nie ciągła. Na początek 24 listopad.
A teraz 25 listopad.
A teraz 3 dni później czyli 28 listopada.
Kolejny odcinek to będzie grudzień ale to później.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36348 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 8 Marzec 2024, 14:23
Janekl, czekamy na więcej zdjęć
U mnie na tym etapie niestety miałem za sobą jedynie bagno z bajecznie oblepioną roślinnością w weekend 18-19.11 oraz niemal codzienne nieciągłe pudry w 3 dekadzie listopada. Ty zaś na tym etapie już miałeś widać naprawdę solidną zimową pogodę, jakiej mój region nierzadko mógłby pozadrościć po całym sezonie...
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15919 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 10 Marzec 2024, 17:52
Jak to, na ostatnim zdjęciu leży przecież śnieg , na zasadzie co prawda takiej że "najważniejsze jest niewidoczne dla oczu" czy "najciemniej jest pod latarnią", ale no jeszcze ostatki walczą jednak o przetrwanie.
Mogę sobie wyobrazić, że wakacje na Pojezierzu Kaszubskim potrafią przebiec cudownie.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36348 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 10 Marzec 2024, 20:00
Janekl, normalnie jak w Zakopanem
Najbardziej to mnie 20.12 zaskoczył, bo to był szczyt ocieplenia i wtedy nawet w niższych partiach gór pokrywa się poddawała, a i w Zakopanem miejscami płatowała. Ta zima u Ciebie była naprawdę niesamowita i czekam na kolejne foty... To czego doświadczyłeś w samym listopadzie i grudniu by starczyło, by w większości nizin obdarować kilka sezonów....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum