Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 6 Lipiec 2019, 12:53 Kwiecień 1980
A to kwiecień w tym słynnym paskudnym roku. Poza pierwszą dekadą nie był taki tragiczny wg mnie - w drugiej dekadzie i w końcówce szło poczuć prawdziwą wiosnę.
PS Zapraszam do zgadywanki kiedy była Wielkanoc (podpowiem tylko, że była ona w kwietniu, a niedziele tego kwietnia to 6,13,20 i 27). Ja się pochwalę, że zgadłem (ciekawe czemu, haha)
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 6 Lipiec 2019, 13:05
No, 27 od razu odpada, bo Wielkanoc przypada najpóźniej 25 IV xD
U nas w rodzince, raczej nie wszystko jest tak poukładane. 1980 to rocznik, młodszego brata mojego taty i kilku moich kuzynow
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 6 Lipiec 2019, 13:14
Jacob napisał/a:
U nas w rodzince, raczej nie wszystko jest tak poukładane
W sumie jak teraz powiedziałeś, to przypomniało mi się, że żona mojego wujka jest z 1978 roku, a kuzynka z... 2014 roku
Dzień, w którym się urodziła, był jednocześnie końcem tej pięknej części września, na kilka dni wtedy musieliśmy się pożegnać ze sprzyjającą pogodą... Za to do dzisiaj pamiętam, jak podczas pięknej pierwszej połowy października odwiedzałem wujostwo i były spacerki z wózkiem
Z drugiej strony, syn kuzynki urodził się chyba w 2009 roku (jest 5 lat starszy od swojej dalekiej "cioci"), więc w sumie zawirowania ludzka rzecz
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 6 Lipiec 2019, 18:20
Ja znam dwie osoby z 80 roku - z listopada i grudnia
Kwiecień 1980 jako całokształt był u mnie fatalny, przypominał raczej marzec. Słońca jak na lekarstwo, bardzo zimno, ani jednej 20g-tki... Ale uwagę zwraca iście lampowy (nawet w 1980 roku trafiło się parę dni lampy) okres 13-17 kwietnia. Trochę chłodno, zimne noce, dni też bez rewelacji, ale jak na tak brzydki miesiąc i tak się ceni
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 26 Październik 2020, 14:10
No tego można docenić za wilgoć, ale wartości temp. w ok. 95-99% okresu były zdecydowanie za niskie. Jakby do dni i nocy dodać ok. 5-10 C więcej (zwłaszcza w dniach opadowych), to byłoby dobrze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum