Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25163 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 4 Marzec 2020, 11:48 Nasze sny o pogodzie
Nasza dyskusja jednak nie poszła na marne, przyśniło mi się, że nawiedza mnie szkwał z downburstem, który poprzechylał brzozy tak, że korzenie na wierzchu wystawały a ulewny deszcz utworzył pod klonem zapadlisko
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Ostatnio zmieniony przez kmroz 17 Kwiecień 2024, 19:42, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 4 Marzec 2020, 11:57
Weź nie mów, mnie też się dzisiaj śniło, ale coś innego xD Strasznie to głupie, ale śniło mi się że wchodzę na Meteomodel, a tam kilka nowych postów Dorki, teraz w marcu Jak się obudziłem, to od razu sprawdziłem czy to aby nie jawa, ale na razie nie. Potrzebujemy gorących fusów
PS. Około 10 lutego śniło mi się, że ECMWF zapowiada 20 stopni na III dekadę lutego, i kilka dni później ów model wyrzucił 18 stopni na 25 lutego
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 4 Marzec 2020, 12:08
Najczęściej po naszych wieczornych dyskusjach Przypomina mi się jeszcze, jak w marcu 2013 śniło mi się że jestem na wakacjach w Egipcie i po obudzeniu przeżyłem rozczarowanie
Ogólnie takie rzeczy śnią mi się dosyć często, ale w większości zapominam te sny i wiem tylko czego ogólnie dotyczyły.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11990 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 4 Marzec 2020, 12:28
Mi się kiedyś śniło, że byłem na działce w pewien listopadowy dzień (bodajże pierwsza dekada miesiąca), i było wtedy 27 stopni przy bezwietrznej i bezchmurnej pogodzie.
W listopadzie taka pogoda jest nierealna, przynajmniej w obecnym klimacie
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11990 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 4 Marzec 2020, 20:08
A i tak większość osób zapamiętało marzec 2010 jako mroźny i śnieżny...
A tak naprawdę był on mocno spolaryzowany - do połowy miesiąca była prawdziwa zima, a w III dekadzie nadeszła wiosna niemalże kwietniowa.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 4 Marzec 2020, 20:28
Bo był dość pochmurny, znacznie lepszy od marca 2009, ale miał w Toruniu zaledwie 9 h więcej od "upiornego" marca 2016. Osobiście 2010 rok do 3 czerwca kojarzy mi się jedynie z chmurzyskami jedyne słońce jakie pamiętam to podczas fali mrozów ok. 25 stycznia i jeszcze trochę z II połowy kwietnia, ale i tak wydawała mi się brzydsza niż w rzeczywistości. Później jak wróciłem z Anglii 16 sierpnia to do końca września słońca znów nie było i tak samo od końcówki października do końca roku. Tamten rok to taki 1980 jak na nasze czasy. Niby 2017 miał mniej słońca a wydawał się o wiele pogodniejszy
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum