Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 7 Lipiec 2019, 11:49 Czerwiec 1994
Nie był to szalenie pogodny miesiąc, ale trzeba przyznać, że ładny (do szczęścia zabrakło jeszcze kilku lampowych dni). Jakby przyszedł w dzisiejszych czasach, to myślę że @FKP nie miałby dla niego litości. Spora część miesiąca bardzo zimna, anomalie miesięczną mocno podbiła ostatnia petanda.
Według mnie czerwiec 1994 był dość przeciętny, ale zdarzały się gorsze, jak np. w 2005, 2009 czy 2015 roku. Ostatnie dni, tak jak wspomniałeś, uratowały ten miesiąc.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 24 Październik 2020, 01:40
Ostatnia pentada, która na pewno dla jednych ocaliła miesiąc, dla innych go zrujnowała, np. dla mnie. Temp. nocą potrafiły wynieść 16-18 C, okresami blisko +20 C. Do reszty nie mogę się szczególnie przyczepić. Scenariusz wyglądał standardowo, że ładniejsze dni przeplatały się z brzydszymi dość regularnie. Na duży "+" też "spokój" w pogodzie.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 19 Luty 2021, 13:51
Straszna susza, do tego mega zimno, a końcówka z kolei druga skrajność, wstęp do lipca. To co było zażegnywane od wielu miesięcy (z przerwą na styczeń i luty), straszyło odbudowywaniem się...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum