Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 9 Lipiec 2019, 23:01 Kwiecień 2002
Taki trochę bylejaki miesiąc. Druga połowa wprawdzie piękna, jak na kwiecień XXI wieku przystało, ale pierwsza... no taka różna, w dodatku przez kilka dni aura była totalnie zimowa... niektóre dni w lampowej, niektóre w ciemnej odsłonie.
Wg mnie przełamanie na dobre nadeszło dopiero 19.04, od tej chwili było już po prostu dobrze, jak na kwiecień przystało - chociaż zdecydowanie brakowało opadów.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16300 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 10 Listopad 2020, 01:54
Niestety 1 dekada bardzo, bardzo załamuje (wiem, że mogą występować jeszcze gorsze scenariusze w tym miesiącu, ale no jest to i tak straszne...) , ale 2 i 3 niczego sobie.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6955 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 10 Listopad 2020, 11:29
Ogólnie zimny bo najwyższa maksymalna temperatura to 17 stopni tyle w Nowym Sączu są w Najzimniejszych miesiącach. Opadowo też słabo bo tylko 26 mm opadu.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 9 Luty 2021, 21:56
Taki sobie śmiecień, no przede wszystkim drastycznie suchy, ale no na pewno plus, za brak klasycznie pożarowej aury - poza może 1-2.04 i 18-20.04. Pierwsza dekada lampowa, ale porządnie przymroziła, no nie jestem tego fanem, ale jak ma być martwo, to już wolę by było zimno. Od 11go kwietnia przyszło jednak coś na kształt wiosny, no ale nadal co najwyżej mżawkowej, o opadach można było zapomnieć, a że to w kwietniu najważniejsze, to ciężko mi go lubić. Na pewno bywały dużo gorsze w tym wieku, ale i tak słaby.
Wysłany: 2 Czerwiec 2021, 20:59
Jego formy mogłoby mu zazdrościć wiele kwietniów, tylko dni 18-23.04 bez sensu. W momencie gdy spojrzymy na tabelkę z opadami, humor się jednak momentalnie psuje....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum