Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6955 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 21 Sierpień 2020, 18:32
Ogólnie grudzień taki sobie chociaż całkiem czarno nie było ani jednego dnia. Maksymalna pokrywa 22 cm 2 grudnia. Średnia miesięczna lekko na minusie -0,58*C
Opad miesięczny 69,9 mm.
Średnia minimalna -2,06*C
Średnia maksymalna 1,5*C
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 31 Sierpień 2020, 14:16
Po denominacji złotego to teraz cena wynosiłaby koło 15 zł- chyba to tak działało, że 3 zera odpadały. Jednak biorąc pod uwagę inflację pieniądza i świadomość, że ogólnie ceny lubią rosnąć w górę- płace minimalne też są inne (20 l. temu jak taki obywatel zarabiał po ok. 2500 zł miesięcznie, to nie mógł o sobie mówić, że jest biedny, a dzisiaj już niestety tak), to pewnie taki produkt, jak zresztą wszystkie, byłby droższy na chwilę obecną.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6955 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 31 Sierpień 2020, 20:22
Bartek617 napisał/a:
Po denominacji złotego to teraz cena wynosiłaby koło 15 zł- chyba to tak działało, że 3 zera odpadały. Jednak biorąc pod uwagę inflację pieniądza i świadomość, że ogólnie ceny lubią rosnąć w górę- płace minimalne też są inne (20 l. temu jak taki obywatel zarabiał po ok. 2500 zł miesięcznie, to nie mógł o sobie mówić, że jest biedny, a dzisiaj już niestety tak), to pewnie taki produkt, jak zresztą wszystkie, byłby droższy na chwilę obecną.
Denominacja 1 stycznia 1995 roku to 10 000 złotych na 1 złoty czyli o 4 zera mniej.
Pod koniec 1994 roku zarabiałem niecały 1000 złotych a od 1995 roku zarabiałem dużo więcej bo byłem na kontrakcie w Niemczech.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 24 Październik 2020, 00:34
Miesiąc, w którym niemal codziennie padało, ale sumarycznie ledwo co norma wyszła. Mimo tej kwestii termicznie był jak dla mnie dobry (bardzo dobry może będzie przesadą). I ogólnie jak dla mnie wzbudza sympatię.
Wysłany: 24 Październik 2020, 00:35
Janekl napisał/a:
Denominacja 1 stycznia 1995 roku to 10 000 złotych na 1 złoty czyli o 4 zera mniej.
Pod koniec 1994 roku zarabiałem niecały 1000 złotych a od 1995 roku zarabiałem dużo więcej bo byłem na kontrakcie w Niemczech.
Janek, dzięki za poprawę.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum