Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 9 Luty 2021, 22:36
Oj, zdecydowanie mi się podoba, dziedzicem był w minimalnym stopniu dzięki końcówce stycznia, ale pierwsza dekada też bardzo dużo dała Potem już "martwy" miesiąc z osiadaniem się pokrywy, a końcówka mogła trochę topić na słońcu Co nie zmienia faktu, że pseudociepła to ona na pewno nie była Wręcz to właśnie trzecia dekada mogła zaważyć na tak niskiej średniej tego miesiąca
W ogóle miesiąc cholernie stabilny, bez odwilży, ale też bez dużych mrozów, tylko 1-2.02, 12-13.02 i 16-17.02 przymroziło bardziej, ale bez szału raczej Oj, tegoroczny luty ma szansę być podobny
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16298 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 9 Luty 2021, 22:39
Może u Ciebie tak będzie , u mnie prawie cały czas chmury wiszą. Sam nie wiem, czy 18 l. temu była taka niepewność w prognozach... Musiałbym zajrzeć na sytuację baryczną panującą wówczas w Europie, która pewnie była nieco inna niż teraz...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16298 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 9 Luty 2021, 22:42
Nie wiem, czy w następnych dniach nie ruszy jakiś mały układ konwekcyjny z Pomorza w głąb Polski... Meteogram UM dla Trójmiasta to wręcz fabryka opadów przelotnych... Góry też się mają podobno pod koniec tygodnia aktywować, ale tu raczej wyżyny i niziny nie mają za bardzo co liczyć (chyba że obszary podgórskie).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 9 Luty 2021, 22:43, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 9 Luty 2021, 22:43
Jacob, no moim zdaniem podobnie jak 18 lat temu, to na etapie 9.02 to co mieliśmy dostać, to już dostaliśmy, a teraz to właśnie głównie mrozy i lampa mogą być atrakcją, ale też mam nadzieję, że 3 dekada będzie trochę inna.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum