Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16249 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 6 Luty 2022, 11:43
Jak się moje sprawy na uczelni pomyślnie potoczą i byt Mamy oraz mój w obecnym miejscu zamieszkania zostanie ocalony (wierzę, że tak się stanie), to na znak szczęścia (na tle ostatnich nieszczęść) chyba kupię sobie tą grę w pełnym wymiarze (wersja najbogatsza, tj. Premium Deluxe Edition): jak nie będę w stanie sobie zorganizować ok. 500 zł, to poproszę Wujków o takie pieniądze w ramach prezentu urodzinowego (z taką prośbą zamierzam się do nich zwrócić po wakacjach właściwych: czyli wrzesień-październik). Ciekawi mnie lista dodatków, które można podobno pobrać w sklepie "wewnętrznym"- tj. związanym bezpośrednio z grą (w aplikacji Steam one się chyba nie wyświetlają). Z podanego niżej załącznika ciekawią mnie ostatnie 3 darmowe modyfikacje (niezwiązane bezpośrednio z samolotami), w szczególności tryb kariery (NeoFly). Mam nadzieję, że te dodatkowe funkcje są nadal dostępne.
Niestety sam mam trochę mało miejsca na dysku, a głupio jest mi się pozbywać innych gier, więc z pewnymi wyrzutami sumienia , ale myślę, że chyba spróbuję pobrać tą grę na komp. Taty (wydaje mi się, że ma 150 GB wolnej pamięci), oczywiście zaloguję się w jego urządzeniu jako ja na konto Steam. Mam nadzieję, że kojarzę hasło do odblokowania jego komputera.
Przepraszam, że tutaj piszę nie na temat, ale w kwestii gry OMSI już chyba wiem, co trzeba zrobić, by uruchomić autobus i w miarę jakoś się nim poruszać po drodze (tryb swobodnej jazdy chyba został w podstawowym zakresie osiągnięty) , natomiast nie potrafię być pełnowymiarowym/prawdziwym kierowcą: tzn. nie jestem w stanie jeszcze do tego (jak na razie) zadbać o inne funkcje: jak przyjmowanie pasażerów (które klawisze odpowiadają za otwieranie drzwi), sprzedaż biletów, kontrola temp. powietrza w pojeździe. Pobrałem sobie "klawiszologię" (obsługę sterowania) z forum na laptopa (doceniam fakt, że posiadam 2 urządzenia, bo na samym komp. miałbym kłopoty) , by w razie czego móc szybciej zaznaczyć, co chcę w danym momencie zrobić. Jak się opanuje sterowanie, to ta gra bez wątpienia sprawia wielką przyjemność. Nie sądziłem ogólnie, że gry komputerowe w obecnym niezbyt przyjaznym okresie są tak dobrym środkiem terapeutycznym i pozwalają (przynajmniej niektórym osobom, w tym mi) uciec od problemów życia codziennego.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum