Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16357 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 31 Marzec 2021, 12:16
XD To są fikcyjne postacie z GTA, ich interesy polegały na tym (przynajmniej pierwsze dwie osoby poznaję, bo to protagoniści kolejno z Vice City i 4, 3 osoba jest mniej znana, ale też kojarzę ją z części San Andreas, jest 1 ze zlecieniodawców głównego bohatera (1 czarnoskórego swoją drogą)), komu zakosić brykę czy komu wpakować klamkę, akurat nic mi nie wiadomo na temat ich poglądów politycznych, to byli ludzie od "czarnej roboty". Jak Ci ludzie mogą uważać, że to są prawdziwe osoby, przecież one są wymysłem firmy produkującej, czyli Rockstar Games!!! Na jakichś żyjących (lub też nie) osobach niewątpliwie się wzorowały, ale wątpię, by one miały cokolwiek wspólnego z Polską gospodarką. Poza tym, co widać gołym okiem i naprawdę nie trzeba znać tych gier, by to stwierdzić: grafiki są mało rzeczywiste/prawdziwe. Można się domyśleć, że ci ludzie nie istnieją naprawdę: nie te tekstury.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12361 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 1 Kwiecień 2021, 22:06
Właśnie nie wiem jak to możliwe, aby pomylić grafikę z gry komputerowej i zdjęcie Przecież ewidentnie widać, że coś tu nie gra. Najgorszy jest tu jednak zanik umiejętności weryfikowania informacji - autorzy tych prowokacji to młode chłopaki, które dostają się na grupy polityczne i mają ubaw z niektórych fanatycznych ich zwolenników (nie dotyczy to tylko PiS-u, tak naprawdę zaczęło się od PO). Rozumiem, że starsi ludzie mogą nie grać w gry komputerowe, ja sam nie grałem w GTA. No ale wystarczy wpisać do wyszukiwarki imię i nazwisko takiego biznesmena czy restauratora, albo sprawdzić gdzie leży miasto Vice City czy chińska restauracja w Sosnowcu i już wiadomo, że ma się do czynienia z fake newsem. Niestety powszechnie już zdarza się, że ludzie zapoznają się z informacją bardzo powierzchownie, a nawet zatrzymują się na nagłówku. Własna weryfikacja wydaje się już niepotrzebna.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16357 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 1 Kwiecień 2021, 23:03
Tak jak spojrzałem na zdjęcia użytkowników komentujących, to tam przeważnie widnieją osoby nie z naszych roczników, tylko wyraźnie starsi (co najmniej w wieku naszych Rodziców).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12361 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 1 Lipiec 2021, 08:51
Wszyscy sprzysięgli się przeciwko Polsce... Już nawet Cristiano Ronaldo atakuje jedyny rząd, który dba o nasze interesy! Wara od Polski
A tak na poważnie - jeśli te komentarze nie są fejkami, to już doprawdy nie wiem kim trzeba być, żeby nabrać się na coś takiego. Prosta weryfikacja informacji, logiczne wykrycie prowokacji zwykłym rozumowaniem - to za wiele. Dramat, później tacy ludzie idą na wybory...
Hobby: Inne Pomógł: 327 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16263 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 1 Lipiec 2021, 21:35
PiotrNS napisał/a:
Wszyscy sprzysięgli się przeciwko Polsce... Już nawet Cristiano Ronaldo atakuje jedyny rząd, który dba o nasze interesy! Wara od Polski
A tak na poważnie - jeśli te komentarze nie są fejkami, to już doprawdy nie wiem kim trzeba być, żeby nabrać się na coś takiego. Prosta weryfikacja informacji, logiczne wykrycie prowokacji zwykłym rozumowaniem - to za wiele. Dramat, później tacy ludzie idą na wybory...
Tak naprawdę, jak sądzę, Ronaldo dał ludziom do zrozumienia, że jego wcześniejszy udział w reklamie Coca-Coli był tylko sposobem na łatwy zarobek, a on sam nie gustuje w tym "odrdzewiaczu". „Pecunia non olet” czyli pieniądz nie cuchnie – to ulubione powiedzenie cesarza rzymskiego Wespazjana. Ronaldo podziela jego zdanie.
"Na deser" wierszyk z lat "gierkowskich":
Coca-Cola to jest to
co mandryle piją w ZOO.
Ja pie lę Coca-Colę
Ja alpagę wypić wolę
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Wysłany: 5 Lipiec 2021, 19:49
Swego czasu na podobną prowokację i nieprawdziwe słowa przypisane innemu słynnemu piłkarzowi nabrał się nawet człowiek z tytułem profesora To już trochę wstyd
Wysłany: 15 Październik 2021, 06:30
No i kolejna porcja prowokacji - tym razem najwierniejsi zwolennicy partii rządzącej dali się nabrać na przerobione zdjęcia pewnego akwarelisty oraz... rapera Popka
Wysłany: 15 Październik 2021, 09:07
Faktycznie, nie do wiary, by ci zagraniczni bardzo znani piłkarze mieli większe pojęcie o naszej sytuacji w Polsce, tym bardziej by je wyrazić naszą mową ojczystą: język polski jest podobno jednym z trudniejszych.
Malarz przypomina mi do złudzenia znanego kanclerza III Rzeszy (po fryzurze i rysach twarzy, bo zarost jednak zupełnie inny: A. Hitler miał fajnego wąsa).
Nie wiedziałem, że Popek się tak przebrał: to jest naprawdę jakiś jeden z jego teledysków czy to fotomontaż? Przepraszam, nie jestem na bieżąco z jego twórczością artystyczną, kilka l. temu (w okresie licealnym) słuchałem parę utworów jego zespołu, Gangu Albanii, ale no właśnie, został on rozwiązany.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum