Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 16 Luty 2021, 18:54
Ten duet był masakryczny, nawet do stycznia i marca 2020 nie godzi mi się go porównać. Nie dość że 1972 rok był rokiem żenującym pod względem śniegu, to w dodatku te miesiące pokazały mocną suszę w towarzystwie całych tygodni pseudociepłej i bezchmurnej pogody. na 13-26 marca 1972 to ja nie mam słów po prostu, marcowy kwiecień 2020.
Odnośnie zamieszczonych powyżej zdjęć, to jednak zdecydowanie wolę zdjęcie Fana Zdumiewające dlaczego pogodne niebo jest uznawane za martwe (nie twierdzę czy słusznie czy nie), a takie szare, jednolicie zamglone, usypiające już nie. Mnie tam przyjemniej funkcjonuje się kiedy świeci Słońce i można jeszcze choć trochę się nim nacieszyć, pogoda jak 16.10.2020 też może być, ale nie uważam jej za szczególnie lepszą Powinno być miejsce i na to i na to.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 23 Luty 2021, 17:51
Szare zamglone, ale pozbawione wilgoci (w formie opadu oczywiście) niebo jest faktycznie nieprzyjemne i bezproduktywne (chyba że pojawia się w "rzekomo gorące" dni listopadowe i marcowe, bo temp. wówczas bardziej typowe dla tych miesięcy zaczną się pojawiać: np. zamiast możliwych +20 C, będzie pewnie +10 C lub +15 C) , ale jeśli jemu towarzyszy opad deszczu, to już sprawa inaczej wygląda, bo taka pogoda jest "konkretna" i coś się dzieje. Sam wolę oczywiście pogodną aurę, chociaż ostatnio, w 1 połowie lutego, jak panowała zimowa pogoda, to mi na słońcu przejściowo przestało zależeć.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 23 Luty 2021, 17:59
FKP napisał/a:
PiotrNS, Coraz bardziej mnie zawodzisz
A bardziej zawiodła Cię pierwsza czy druga część mojego posta No akurat w takiej pogodzie jak luty-marzec 1972 plusów nie widzę, może to Cię zawodzi, ale jak się tak przyjrzysz tym dniom, to może i sam uznasz je za złośliwość.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum