Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16315 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 19 Marzec 2021, 11:15
Mi się nawet podoba (choć noce aż nazbyt ciepłe przy tych wysokich temp. dziennych, aż nie wiem, czy opady nie będą się pojawiać), ale martwię się, co będzie dalej. Ja jednak wolałbym, by umiarkowane ciepło podczas kwietnia trwało równomiernie, a nie było zbyt mocne od razu. Ponad +20 C u progu kwietnia jest raczej dobrą wiadomością, ale co jak później pogoda i temp. zaczną kaprysić...? Prawda jest taka, że kwiecień chłodny niestety ma mało wiosny, a maj chłodny za to całkiem sporo.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16315 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 19 Marzec 2021, 21:56
Dla mnie super prognoza (termicznie na pewno, pogodowo też może być). Dla osób niezadowolonych chciałbym oznajmić, że to jest prognoza dla Gliwic, więc "niepokoić" obecnie mogą się osoby mieszkające koło Katowic, ewentualnie Opola czy Krakowa (w rejonie Krakowa jest dość często podobna pogoda do tej na Górnym Śląsku). W Toruniu czy Warszawie pogoda może okazać się całkiem inna.
Za śniegiem mi specjalnie nie tęskno (dni od dzisiaj do poniedziałku traktuję jako "ostatni dzwonek"), ale deszcz mógłby co nieco popadać. Niestety przy napływie mas powietrza z północy nie możemy przeważnie liczyć na większe opady.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum