Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Inne Pomógł: 314 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16032 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 4 Luty 2022, 19:48
kmroz napisał/a:
Oczywiście pomyliłem rok w tytule, dziękuje zgryźliwy tetryk za uświadomienie
Uświadomiłem "psim swędem". Myślałem ze chodzi o jakąś lokalną śnieżycę i tylko chciałem zwrócić uwagę, że w 2021 roku śnieg popadał wcześniej, w połowie stycznia. Potem już powoli topniał. W każdym razie u nas, Faktem jest, że w Polsce istotnie występuje różnorodność klimatyczna oraz pogodowa. Różnice występują nawet (o czym się przekonałem rozmawiając z córcią przez telefon) pomiędzy Warszawą a Siedlcami. Występują nawet pomiędzy poszczególnymi dzielnicami Warszawy. Było już kiedyś tak, że padało w dzielnicach lewobrzeżnych, a na Pradze było całkiem sucho.
P.S. Tak to wyglądało jeszcze 12 stycznia 2021. Potem popadało solidniej.
A na przełomie stycznia i lutego 2022 roku śniegu było znacznie mniej niż w połowie stycznia 2021 roku. W tym roku najwięcej było go 23 stycznia, potem stopniał. .
Co do 1 lutego:
tego dnia tak wyglądała działka.
Wieczorem po godz. 20-tej oraz w nocy nieco mocniej popadało:
Teraz na trawnikach leżą jeszcze resztki tego śniegu.
_________________ 22 września 2024 roku o godz. 14:44 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt WAGI (równonoc jesienna). To początek astronomicznej jesieni która potrwa do 21 grudnia 2024 roku. Jesień kalendarzowa trwa zawsze od 23 września do 21 grudnia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum