Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 27 Lipiec 2022, 21:58
Ja nie będę jakoś szczególnie antagonistycznie nastawiony do tego miesiąca, aczkolwiek bardzo brakuje mi burz Doceniam natomiast sumę opadów - to, że będzie prawdopodobnie pierwszym wilgotnym miesiącem od... września 2021. Normę opadową już osiągnął, naprawdę mój region ma szczęście. Ale i tak brakuje mi tego, co następowało w ubiegłym roku. Akurat tego dnia, 27 lipca doświadczyłem silnej burzy.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 27 Lipiec 2022, 22:36
Sruchowiec miał sporo pecha z opadami w tym lipcu i póki co ma zmierzone jakieś 60 litrów, ale kto wie, może skrajnie złośliwy weekend podciągnie go do trzycyfrówki i będzie czwarty z rzędu lipiec z sumą opadów pow. 100 mm xd
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25163 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 27 Lipiec 2022, 22:56
LukeDiRT, Haha, to była arktyczna aura, bo majec 2007 był astrefowy. Strefa to jest teraz, wgl to lato jest tak strefowe, że chyba nawet Zima Trzydziestolecia nie miała takiego dyktatu oceanu
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 31 Lipiec 2022, 18:13
Oto statystyki bieżącego miesiąca u mnie. Mocno przypomina mi on lipca sprzed 15 lat i podobnie jak tamten nie zapisał się on jako zbyt udany miesiąc Największy zarzut mam nawet nie tyle do temperatur co do totalnego braku aury, która z tym miesiącem kojarzy się najbardziej- u mnie tak na prawdę nie było żadnej porządnej burzy- kilka razy pierdziało coś z oddali, a najbliżej trafiało chyba 16.07, i była to niestety burza lodowa.
A Wy co sądzicie o tym lipcu w moim wydaniu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum