Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16339 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 2 Październik 2022, 02:39
Mi na cyrkulacji zachodniej tak bardzo w dalszych miesiącach nie zależy (poza praktycznym celem, że na ogrzewaniu zaoszczędzę i też mimo wszystko trochę chętniej będę wychodził z domu) , ale nie miałbym naprawdę nic przeciwko gdyby pociągnęła bez przerw tak gdzieś do Dnia Niepodległości.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16339 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 3 Październik 2022, 17:05
Widziałem Krzysztofa komentarz na FB. Zdaję sobie sprawę, że ten portal mógł podupaść na jakości, ale liczę na to że długoterminowa prognoza się w jakimś stopniu sprawdzi. W 2 poł. miesiąca nawet nie musi być ciepło, ale oby wówczas mało padało (jak się jakiś opad pojawi, to oczywiście tylko deszczu) i było przeważnie pogodnie, jeśli nie słonecznie.
Nie wiem, czy istnieje jakiś związek w pogodzie między 9 a 10 miesiącem, ale wierzę, że po pochmurnym wrześniu prawdopodobieństwo "ładnego" października powinno być nieco wyższe.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36425 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 3 Październik 2022, 18:12
FKP, a Ty liczyłeś że będzie antyfizyczna powtórka 2018 i 2019? 🤣 Prognozy i tak przedłużają ukryty pożar, bo jeszcze 2-3 dni temu było widać opady od soboty (8.10), a teraz dopiero od poniedziałku (10.10)
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum