Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36425 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 20 Październik 2022, 20:33
PiotrNS, a ja sobie nie wyobrażam dupy wołowej. Wiesz dobrze, ze do ostatniej chwili kibicowałem prawdziwkowi, choćby na ten jeden dzien, ale nie wyszło, wiec teraz wybieram mniejsze zło. Zresztą niebo w tym dniu będzie tak czy siak zachmurzone i co najwyżej suczka będzie świecić przez chmury, więc to i tak stety czy niestety uniemożliwi obserwacje.
A mógłby 25.10 być dzisiaj...
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12355 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 20 Październik 2022, 21:26
kmroz, Ale to wyjątkowa sytuacja - najlepsze zaćmienie Słońca od 2015 i przed 2027. Dlatego kibicuję temu, żeby (choćby przez całą resztę dni nie miało być nawet przejaśnień) wtedy trafiły się warunki. A w ogóle to ja zaczynam już kibicować zimnu i jak widzę ten ciąg temperatur 15-20 stopni sięgających aż listopada, to chce mi się ziewać. Może to jakaś fanaberia z mojej strony, ale oczekuję chłodu i lochu w ten dzień.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12355 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 20 Październik 2022, 22:02
Aż zbyt "ładnie", jednak te zapowiadane temperatury to już trochę za wiele jak na ten okres roku... Mam nadzieję, że później nie będzie już tak jak w 2000 czy 2006, lecz listopad przyniesie przełamanie, najlepiej od początku. Póki co niech sobie będzie ciepło, ale "20-tek" mi już nie potrzeba.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36425 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 21 Październik 2022, 09:45
Tak wyrolowalo, ze sie w najbliższych dniach spelni jedno z dwoch moich największych październikowych marzeń, po 16 latach czekania. To takie same wyrolowanie jak z czerwcem 2020 xD Wtedy tez liczylem na co innego, a dokładniej na przełamańca i jak rzadko kiedy cieszę sięz ze natura nie spelnila moich oczekiwań
Zimnolubna kutwa z zespołem Aspergera
Ostatnio zmieniony przez kmroz 21 Październik 2022, 09:53, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 21 Październik 2022, 10:28
Mnie też zbytnio nie jarają zabielenia, gdy siłą rzeczy wystaje jeszcze niewykoszona trawa, czy są liście na drzewach krzewach, ale jednak uważam to za jedyne ludzkie rozwiązanie, jeśli ma być i tak pochmurno i zimno.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum