Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11992 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 3 Lipiec 2019, 16:49
Ja i tak najlepiej wspominam marce 2007 oraz 2014
Marca 1974 rzecz jasna nie pamiętam. Nawet mój ojciec pewnie go nie pamięta (jest on z rocznika 1970)
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 12 Maj 2020, 12:04
PiotrNS, 3 lipca 2019 - "Marzec 1974 był bardzo ładnym miesiącem, bezapelacyjnie jednym z najlepszych pierwszych miesięcy wiosny w historii".
Aż się zawstydziłem jak to czytam Ale głupoty żem pisał Przecież ta niemal zerowa suma opadów i mnóstwo pseudociepła, to jakieś nieporozumienie Bez wyjątkowo śnieżnej zimy i poświadczonego notarialnie podpisu pana Globcia zobowiązującego się do zesłania mokrego kwietnia, odrzucam taki miesiąc
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 19 Październik 2020, 11:54
Hmm, czy marzec musi być miesiącem ciepłym? Jak dla mnie nie, chociaż dobrze jest, jak po 20-tym dniu temp. staje się 2-cyfrowa na "+": jest te 10-15 C regularnie. Czy powinno w tym miesiącu padać? Tak, bez wzgłędu na wszystko. Ten miesiąc moim zdaniem poległ niemalże całkowicie na tych 2 polach (tendencję miał dobrą, ale czemu tak wyrazistą?). Choć rozpoczęcie astronomicznej wiosny powinno zostać odebrane jako "ciepłe", to jednak >+20 C to zdrowa przesada... Takie temp. zapraszam regularnie w kwietniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum