Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6955 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 4 Grudzień 2020, 19:21
kmroz napisał/a:
JanekL, był u Ciebie kiedykolwiek w miare słoneczny miesiąc zimowy? I nie mówię tu o sumie, tylko ogólnym obrazie.
U mnie zimą najbardziej słonecznie jest wtedy kiedy jest mróz nie zawsze ale bardzo często. Jak jest odwilż to właściwie o słońcu mogę zapomnieć.Więc tym bardziej nie lubię ciepłej zimy i na ogół wtedy strasznie wieje.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 11 Grudzień 2020, 14:47
Na moje oko tamten miesiąc był bardzo dobry. Dużo opadów i podział na cieplejszą 1 połowę od 2. Ale jak to często w historii bywa- pogoda mogła się podobać wielu osobom, a czasy ciężkie: w Gdańsku i innych miastach nadmorskich to była tragedia.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 13 Luty 2021, 22:49
Pierwsze 2 dekady nudne jak cholera termicznie, ale chociaż lało niemal codziennie (i to tak na serio lało, a nie fioletowo). Ostatnia dekada uratowała honor grudnia. Ale i tak ten grudzień był prekursorem do dużo mniej ciekawych zim, po zakończeniu Królowej Zim 1969/70...
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 11 Wrzesień 2022, 20:42
Na listopad by był jak znalazł, ale jednak pierwsze dwie dekady grudniowi nie przystoją, aż się sennym można zrobić Trzecia dekada jednak odkupiła winy i takie słabe N mogę mu dać, na plus też bardzo niski jak na grudzień abs tmax.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum