Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36424 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 23 Marzec 2021, 00:01
PiotrNS napisał/a:
A czemu Ci to aż tak przeszkadza Raptem parę dni, ani namiastki tego, co mieliśmy nawet w ubiegłym roku (z obecnej perspektywy). Ładna Wielkanoc, na pewno jakieś wzbudzenie wegetacji, które sprawiło, że kolejne tygodnie upływały już pod znakiem innych krajobrazów, parę dni wyższych temperatur... Też wolałbym taki epizod pod koniec, a nie na początku kwietnia, ale doprawdy nie wiem w czym to aż tak Ci wadzi. III dekada marca i początek kwietnia 1999 razem wzięte na pewno były mało ciekawe, ale jeśli oceniamy miesiąc próżniowo, to przecież zaledwie mały procent wszystkich dni tego świetnego kwietnia.
Kutwa mać, bo taka pogoda jest popierdzielona, tmin rzędu 0 stopni tmax 17-18 stopni i pustynne niebo oraz pustynna wilgotność, jedno wielkie
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16315 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 23 Marzec 2021, 00:06
kmroz napisał/a:
A zamiast pożarów GFS widzi to Wiem, że fus i że może być jeszcze bardzo różnie, ale cóż, fajnie, że w ogóle jest nadzieja, że nie wkroczymy w ścierwo
Z całym szacunkiem, bo nie chcę nikogo i niczego tak nazywać, ale taka mapka też no do kwietnia nie pasuje. Poza tym te opady zimowe (mowa o przełomie 1/2.04.) to trochę znikąd się wzięły, no chyba że tak szybko zapieprzałby front od Niemiec.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 23 Marzec 2021, 00:08, w całości zmieniany 2 razy
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16315 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 23 Marzec 2021, 00:11
Przepraszam, czy mowa jest tutaj o kwietniu 1999? Dla mnie wygląda super: brak opadów mieszanych i stałych, brak tśr. <+5 C, brak przymrozków (na wysokości 2 m, przy gruncie się zdarzały) i prawie że brak tmaks. <+10 C. Pogoda może nie grała pierwszych skrzypiec (choć opady się przydały niewątpliwie), ale pod kątem temp. było dobrze, jeśli nie bardzo dobrze i ogółem naprawdę udany miesiąc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum