Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Inne Pomógł: 324 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16231 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 30 Lipiec 2024, 21:16
W trzymaniu kierownicy roweru jedną ręką nie ma niczego złego. Wszak inaczej cyklista nie dałby rady dać znaku o zamiarze skręcenia. Ale rozmowa przez telefon w czasie jazdy jest wykroczeniem zarówno dla rowerzystów jak i dla kierowców pojazdów mechanicznych.
P.S. Jazda rowerem "bez trzymanki" jest możliwą tylko przy sporej prędkości. Wtedy balansuje się ciałem, zmieniając "środek ciężkości" zmienia się kierunek jazdy. Ale nie polecam, gdyż (jak na filmie każda nierówność jezdni powoduje upadek..
Chyba, że na "welodromie" Tylko skąd dziś wziąć ogólnodostępny welodrom https://encyklopedia.pwn.pl/haslo/welodrom;3994727.html
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczy punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca..
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16292 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 31 Lipiec 2024, 10:00
Ale kolarstwo torowe jest przecież oficjalnie obowiązującą dyscypliną sportową. Jeśli chodzi o stadion dla rowerzystów (welodrom), to znajduje się m. in. we Wrocławiu.
Kierowca rzeczywiście wygląda na wzór mężczyzny: łysy, dobrze zbudowany, z tatuażem smoka.
Chociaż nie, wzorem jednak nie jest: na jego miejscu zainwestowałbym jednak w porządniejsze bicepsy. Coś co było "szałem" w kulturystyce 50 czy 100 lat temu, dzisiaj jest przeciętnością...
A na drodze (a ta postawa już nic nie będzie miała raczej wspólnego z męskością) jechałbym dużo, dużo ostrożniej.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Inne Pomógł: 324 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16231 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 31 Lipiec 2024, 20:02
Kiedyś welodrom był nie tylko stadionem, lecz także miejscem gdzie rowerzysta mógł sobie "poszaleć" Ale to "stare dzieje" . Teraz coś w tym rodzaju buduje się dla robiących "ewolucje" na deskorolkach.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczy punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca..
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16292 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 1 Sierpień 2024, 10:10
Na deskorolce pewnie ktoś tam jeszcze obecnie jeździ ale w sumie tak, słynne to głównie było wtedy, gdy wiele osób z nas było dzieciakami (czyli początek nowego milenium)...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Wysłany: 5 Sierpień 2024, 16:37
Ja się teraz zastanawiam, jak to na filmach się udawało, że ciężarówka opuszcza klapę, a samochód próbuje na nią najechać i osiąga z powodzeniem swój cel. A tutaj wiadomo- może kierowca od takiego uderzenia nie zginął: z tego co mi się wydawało, to nawet drzwi od jego strony zostały później otwarte, więc może sam o własnych siłach był w stanie to zrobić. Ale tak czy owak porządnie sobie rozwalił pojazd- nie ma bata...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum