Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Wycofuje się ze swojej tezy. Ale 20-kilka lat temu to przecież były zimy tylko ciekawe gdzie, skoro nawet w polskim bastionie zimy była totalna lipa i żenada
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 20 Październik 2021, 22:53
Jestem bardzo negatywnie zaskoczony... choć wiedziałem, że zimy lat 90-tych nie błyszczały zanadto, i tak łudziłem się, że Podlasie pokaże coś więcej. Stycznie 1990 i 1991 to chyba jakieś wyrównanie za styczeń 1987, tylko 31.01.1991 się wyróżnia. 1992 nawet nie skomentuję, bo to po prostu kpina
Styczeń 1993 miał przynajmniej akceptowalny początek i koniec, jak również oszczędził takich naprawdę ekstremalnych ociepleń, jednak mimo to słaby. 1994 nie aż tak skrajnie niezimowy jak w Nowym Sączu, ale nadal godny najwyżej pseudozimy, 1995 i 1996 w miarę (aczkolwiek 1996 rozczarowuje ilością śniegu), zaś 1997 nawet dobry, ale szkoda że śnieg nie wytrwał do końca. W tym miesiącu to bastion znajdował się gdzie indziej, że tak nieskromnie powiem
Styczeń 1998 wygląda tak, jak według chłodniejszych wiązek z połowy miesiąca miał wyglądać styczeń 2020, natomiast 1999 - widać starania, ale wielka szkoda, że nie chciało dać bieli trochę wcześniej; przy niewygórowanych temperaturach pokrywa śnieżna mogłaby zaistnieć na dłużej.
Niestety słabiutko...
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum