Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 23 Październik 2020, 18:47
Jacob napisał/a:
PiotrNS, mega szacunza zgnojenie srarca 1990
Tylko na to zasługuje A ten rodzaj sufitowego ciepełka o którym piszesz, kojarzy mi się najbardziej z 11 i 12 grudnia 2017, kiedy ta niezwykła anomalia poszła w noc, zaś dni przez nią łączone wydają się na pierwszy rzut oka nie tak niezwykłe. Miałem szczęście, że tego wieczora wybrałem się na spacer i na własnej skórze poczułem te 11 stopni o nieprzyzwoicie późnej porze O jeszcze bardziej nieprzyzwoitej porze notowano nawet 13
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 26 Kwiecień 2024, 11:18
1. Październik 1967
2. Listopad 1963
3. Maj 2018
4. Styczeń 2007
5. Marzec 2024
6. Kwiecień 2018
7. Luty 2024 - sorry, PiotrNS, ale obiektywnie ten miesiąc był stratusowym kiblem, do tego wilgotnym i niczym bardziej szkodliwym
8. Wrzesień 2023 (rok temu jakbym robił te zestawienie, to rekordowy wrzesień 1967 by był na 2 a nie 8 miejscu (*) )
9. Grudzień 2015
10. Czerwiec 2019
11. Sierpień 2015
12. Lipiec 2006
Mega zazdroszczę regionom, które dostały rekord lipca w 2021 lub sierpnia w 2022/2023. Ja niestety póki co mam tylko kiblowate rekordy latem Nawet żałuje tego ochłodzenia z 7-11.08.2023
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 26 Kwiecień 2024, 12:04
Zacznę od tego, że nie wiedziałem o rekordzie października 1967 u Ciebie Co do reszty, to niestety pomimo niezaprzeczalnych wad, każdy (może poza takimi ekstremami jak czerwiec 2019 w Poznaniu czy sierpień 2015 w Legnicy) upalny miesiąc letni jest dla mnie czymś bardziej naturalnym i łatwiejszym do przyjęcia niż obrzydliwy, patolski miesiąc zinowy, tak wiele zabierający i zatruwający mi umysł. Luty 2024 przeszedł sam siebie bijąc swój rekord o ponad 2 stopnie, ustanawiając sobą rekord dla marca i czyniąc przyzwoitą do połowy stycznia zimę zimą rekordowo ciepłą Do tego zabierane sukcesywnie nadzieje zastępowane rzeczywistością gorszą niż rzeczywistość jakkolwiek wyobrażalna, sprawiły że ten miesiąc stał się moim wrogiem. W zamian za udaną zimę byłbym gotów przyjąć każdy z tych miesięcy, które u Ciebie szorują po dnie rankingu, dosłownie wszystko jest dla mnie lepsze od zimowego patolstwa.
Wiem przy tym, że szkodliwy to ten luty może nie był. Ale gorszej zbrodni przeciwko naturze nie znam (choć marcowe i kwietniowe godnie konkurują). Ta z "latem" w kwietniu 2018 czy latem bez cudzysłowia we wrześniu 2023 była przynajmniej na swój sposób przyjemna, ot wydłużyła porę ciepłą i przyniosła coś, czego da się w jakiś sposób oczekiwać, bo to nie pora na duże zimno, śnieg czy prawdziwki. Patolstwo zimą jest dla mnie natomiast tak samo potrzebne i przyjemne, jak lato z początkiem czerwca 1962 i końcówką 1956, I dekadą lipca z 1984 i nie wiadomo czym jeszcze. Choć i to jest ładniejsze od pieprzonej zgnilizny. Nie wiem czy to możliwe, abym przekonał się do takiej "zimy", wszystko bym wolał. A lipiec 2006 po zimie takiej jak wtedy, to by mnie bardziej jarał za ten kontrast niż przerażał. Nic nie zrobiło na mnie tak fatalnego, tragicznego wrażenia, jak wydarzenia kwartału z mojej sygnaturki, oczywiście z lutym na czele.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum