Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 14 Grudzień 2020, 23:53
jorguś napisał/a:
kmroz, Pamiętam, że raz nawet chyba doszło do tego, że październik 2011 uznałeś za zimę (choć tu mogę się mylić, może pisałeś o listopadzie )
No szczerze Ci powiem, że dla mnie gdzieś koło 11.10.2011 się zakończyła prawdziwa jesień. Potem zaczęło się to "coś", co nie wiadomo jak nazwać.
Cytat:
To chyba najlepsze określenie Ujemna temperatura jest właściwością zimy, a 14 na plusie to też żadne osiągnięcie, to najwyżej taka młoda, niedojrzała wiosna, ale na pewno nie taka pełnowymiarowa. Zima rządzi się swoimi prawami, ale kryteria tej użytkowniczki wydają mi się bardzo nieostre
No chyba trzeba to nazwać gównianą nijakością xd
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 14 Grudzień 2020, 23:58
jorguś napisał/a:
Jacob, Ale to autentycznie wtedy odczuwałeś luty 2012 jako ciepły? xd Czy miałeś swiadomość, że jest mroźniej niż normalnie, ale po prostu brak śniegu nie pozwalał Ci zidentyfikować ten miesiąc jako zimowy?
Sam bym chciał wiedzieć czemu tak się stało, o może też wina poprzednich zim i kolejnej, że praktyczny brak śniegu do moich ferii (śnieg spadł 8.02, a ferie zacząłem 2 dni później) sprawiły, że zapamiętałem ten okres razem z całą zimą jako niezbyt zimowy
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 15 Grudzień 2020, 13:49
jorguś napisał/a:
Krakowa polski biegun ciepła xd
Rejon Krakowa nie jest biegunem ciepła. Temp. w ciągu dnia są wprawdzie czasami wysokie na tle Polski, ale to nic szczególnego. Nocami za to na ogół jest zimniej niż w większości PL. Sam oceniłbym, że w porównaniu z resztą kraju/państwa jest chłodno (ale bardziej za sprawą nocy) lub przeciętnie.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 15 Grudzień 2020, 13:59, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum