Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 16 Październik 2020, 18:59
Bartek617, Wiem, wiem, to taka moja prywatna definicja, oczywiście niezgodna z oficjalnymi wytycznymi. Po prostu moim zdaniem latem t.min nie powinna spadać ponizej 10 stopni. Wiosną dopuszczam rześkie noce, choć oczywiście od maja bez przymrozków- najlepiej także przy gruncie. No a jesienią staję się absolutnym fanem odjechanych nocy, nie cierpię tej rześkości połączonej z brutalnie skracającym się dniem i śmierdzącym dymem. Oczywiście non stop powyżej 10*C t.min nie będzie, dlatego od października zależy mi po prostu,, żeby jak najdalej odsunąć przymrozki, które niszczą chociażby pelargonie
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 21 Październik 2020, 00:38
Jorguś, chyba Cię rozumiem , w tym październiku też nie wiem czemu, ale zaczynam modlić się, żeby przymrozki się nie pojawiły. Zresztą szansa na nie jest dość niska, jak patrzę w prognozy.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 13 Luty 2021, 21:25
Jestem zdecydowanie na tak. Miesiąc wprawdzie z przyrostami sumy opadów mega skokowymi, jednak wystąpiły one czterokrotnie w równomiernych odstępach. W międzyczasie dużo ładnej (ale nie pustynnej!) i wybitnej termicznie pogody - było może 5 dni na cały miesiąc nieprzyjaznych termicznie, wszystko jednak w granicach akceptacji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum