Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 18 Październik 2020, 14:43
Jak ktoś ma odmienne upodobania pogodowe, to się nawet będzie cieszył z takiej pogody jaka miała miejsce w połowie X 2009 lub w końcówce X 2012. Dla takich osób, które lubią skrajności termiczne w pogodzie nawet taka aura będzie dobrodziejstwem, a pewnie niektórzy nawet sanki, narty, łyżwy czy deski zaczną z radości wyciągać. Dla mnie tylko takie sytuacje pogodowe w październiku są terrorem (no może też całodobowe chmury warstwowe, mgły i zamglenia piekielnie przygnębiają, ale to jednak nie jest ten sam stopień). Ja lubię pogodę w październiku zdecydowaną- najbardziej jak tkwi nad nami wyż, który zapewnia nam ciepłą i słoneczną aurę na długie dni (oczywiście krótkotrwałe zamglenia czy mgły radiacyjne mogą się pojawiać w takim okresie, zwłaszcza nocą, gdy wilgoć w powietrzu jest przeważnie większa, a wiatr zanika, ale wraz z porankiem powinny zanikać). Niże też są akceptowalne przeze mnie, ale tylko jeśli temp. są adekwatne (w dzień najmniej koło +10 C, 6-8 C może być w ostateczności, ale noce też muszą być wówczas na poziomie ok. +5 C). W obecnym roku okres deszczowy zmieścił się w dolnej granicy (mogłoby być tak z 5 C więcej w ciągu dnia i byłoby ok).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 18 Październik 2020, 15:08
Nie ma prawa istnieć, tzn. nie jest to wykonalne, czy jest to Twoje subiektywne pragnienie? Bo jeśli chodzi o 1, to raczej się da, choć jest ciężko (2018 i 2019 ten sukces jakby nie było u mnie odnotowały: 2 tygodnie można już uznać jako długi okres). Sam się trochę cieszę, że tegoroczny pazd. jest inny od swoich 2 poprzedników.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 18 Październik 2020, 15:19
FKP, Nie ma czegoś takiego jak ciepły marcowy wyż co najwyżej pseudo, a takie gówno tylko szkodzi wegetacji, a po twojej zimie marzeń byłby jeszcze bardziej szkodliwy
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum