Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 25 Marzec 2020, 22:24
Ja narazie tylko od czasu do czasu sledze co się dzieje na blogu, ale przyznam, że za bardzo nie mam ochoty tam pisać
Po prostu tam nie było takiej swobody jak tutaj, że zawsze mogę otworzyć nowy wątek i nikt się Ciebie nie czepia, że sprowadzasz na psy dyskusje (bo temat mu nie pasuje) itd.
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 25 Marzec 2020, 22:29
Ja niestety nawet nie pamiętam daty swojego ostatniego wpisu, ale stawiam że to był koniec listopada/początek grudnia. Po prostu coraz mniej mnie interesowały dyskusje poruszane tam w przeciwieństwie do tych tutaj i przez jakiś czas nawet w ogóle tam nie zaglądałem. Teraz od czasu do czasu zerkam tylko co tam się dzieje
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12354 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 25 Marzec 2020, 22:29
To i tak jest stolica kultury meteorologicznej w porównaniu z blogiem "Królowej", na który przeniosła się pewna znana nam osoba z czerwonym awatarem Czasami tam wchodzę i jakie akcje się tam nieraz dzieją to głowa mała. Raz dwóch specjalistów tak się pożarło, że po paru dniach kłótni jeden zaczął straszyć drugiego prokuratorem, a drugi - rozwiązaniem sprawy po męsku xD Już pomijam wojny polityczno-religijne, które są tam na porządku dziennym, wyzywanie się i język "łacina podwórkowa".
A na Meteomodelu teraz i tak się poprawiło. Zimą to była jedna wielka żałoba i panika, aż przykro było to czytać. Nawet mnie trochę się to udzielało, ale Lucas panował nad sytuacją i studził zapędy co niektórych. No i miał rację, wrócił "stary klimat"
Ostatnio zmieniony przez PiotrNS 25 Marzec 2020, 22:33, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16335 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 25 Marzec 2020, 22:32
Jak tak patrzę, że tak wielu z Was chce tych opadów, to jest mi żal, że musi dochodzić do spływu arktycznego powietrza. Mielibyśmy strefę z W jako źródło (jak np. przez luty) i byłby git dla każdego (bo kilka-kilkanaście C na "+" nie wyrządzi takiej szkody przyrodzie jak 0 C), ale nie bo wielki P. Worteks musiał się rozpaść. Prognozy Wujka Google są na chwilę obecną pesymistyczne w kwestii opadów (w Krakowie najbardziej zagrożone dni to obecnie niedziela i poniedziałek z prawdopodobieństwem 20%... nic wielkiego z tego raczej nie wyniknie). Raczej przychylałbym się ku wersji, że opad raczej będzie pochodzenia konwekcyjnego z N. Dlatego mam nadzieję, że prognozy z nawet kilku-cm pokrywą śnieżną nie są niczym innym jak niezręcznym żartem.
Co do Meteomodelu byłem załamany ideą tych łapek. Zawsze jak mogłem, to tylko dawałem w górę, ale niektórzy lubili/lubią krytycznie oceniać wypowiedzi, więc sam niestety zgarnąłem trochę "w dół".
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25170 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 25 Marzec 2020, 22:34
PiotrNS napisał/a:
wrócił "stary klimat"
Przejściowo tylko Co do bloga "Kóhaża" to tak przekomicznych poematów, jakie jeszcze 5 lat temu serwowała tam pewna użytkowniczka w całym internecie nie znajdziesz
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36425 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 25 Marzec 2020, 22:36
PiotrNS napisał/a:
A na Meteomodelu teraz i tak się poprawiło. Zimą to była jedna wielka żałoba i panika, aż przykro było to czytać. Nawet mnie trochę się to udzielało, ale Lucas panował nad sytuacją i studził zapędy co niektórych. No i miał rację, wrócił "stary klimat"
Mnie już też to irytowało, dlatego nawet na tym forum chciałem poczekać, aż wróci "stary klimat". Wrócił szybko z pełną nadwiązka a końca chłodu nie widać (bo to śmieszne ocieplenie na 2 dni i tak z nocnymi mrozami to żaden "koniec chłodu")
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36425 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 25 Marzec 2020, 22:39
Jacob napisał/a:
Czyli to nie przypadek, że wróciłeś akurat teraz
Szczerze do tego "powrotu" się już zbierałem od 2 tygodni, ale jakoś tak się wstydziłem... Teraz widzę, że zupełnie nie miałem czego, tu zawsze jest i było milutko, chociaż podczas ostatniej zimy momentami było inaczej...
FKP napisał/a:
Przejściowo tylko
Oczywiście, że "przejściowo", ale takie ochłodzenia jak teraz będą się zawsze zdarzać i to głównie chodzi.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25170 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 25 Marzec 2020, 22:41
12-13 st. w końcu marca to jednak jest ciepło a t. min. <0 st. w tych dwóch dniach nie widzę Co do dalszych fusów to poczekajmy, równie dobrze może się odwrócić i będzie 20-25 st. kilka tygodni
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum