Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 27 Marzec 2021, 22:58
kmroz, Bywało gorzej, ale 12,3 stopnia to jednak dość mało... Sama termika mi tak nie przeszkadza, jak dla mnie maj nie musi wcale przynosić gorąca, ale no te dwie pierwsze dekady najzwyczajniej w świecie nie powalają, jeszcze ten ziąb w połowie miesiąca
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 27 Marzec 2021, 23:46
Z mojej perspektywy I dekada maja 2016 spisała się naprawdę dobrze, ot taka łagodna majowa wiosenka, najbardziej typowa z typowych Duży wpływ na anomalię, która umieściła miesiąc niewysoko powyżej normy, miała tu jednak II dekada. Jak kiedyś to liczyłem, wyszło mi że była najzimniejszą II dekadą maja w tym wieku, nawet 2020 okazała się cieplejsza (pewni ludzie z naszego forum przyciągnęli fajne warunki termiczne na swoje urodziny, to dlatego ). Wielkie szczęście, że udało się uniknąć mrozu, choć było blisko - temperatura minimalna z 16 maja to zaledwie 1,3 stopnia.
Pierwsza trójka najchłodniejszych drugich dekad, to 2016, 2005 i 2020, z kolei czołówka najcieplejszych, to w NS 2007 i ex aequo 2002 z 2013.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Meteorologia Pomógł: 26 razy Wiek: 28 Dołączył: 08 Lis 2019 Posty: 5461 Miejsce zamieszkania: Kasina Wielka
Wysłany: 28 Marzec 2021, 12:20
Tyle, że w 2016 widząc co się dzieje na północy to był niedosyt(a bubu było zbliżone do 2019 i 2020). I to ciągnięcie za kołnierz przez III dekadę, jak w 2014.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum