Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 9 Październik 2020, 20:06
Jestem podwójnie zadowolony z tej pierwszej dekady, bo nie tylko sprawdziła się moja prognoza, ale i w końcu pierwszy raz od 6 lat dowiadczylismy prawdziwego babiego lata dłuższego niż 2/3 dni 😍
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 10 Październik 2020, 09:50
Ja mam nadzieję, że fusy się zmienia i w okolicach 20.10 na 3-4 dni przywali niżowe ciepełko, a w jego apogeum spadnie > 50 mm w ciągu doby . Nie chciałbym, żeby 2 połowa października była całkiem stracona, ale jak dla mnie to od 25.10 może przyjść regularna zima i końcówka października może przypominać końcówkę listopada 2010, a listopad niech będzie stabilny z -5K, tj. grudzien 2010 . Potem grudzień 2020 niech będzie w normie bez dużych mrozów i najmniejszej odwilży i niech co jakiś czas dosypuje śniegiem
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6963 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 10 Październik 2020, 13:12
Jacob napisał/a:
Jestem podwójnie zadowolony z tej pierwszej dekady, bo nie tylko sprawdziła się moja prognoza, ale i w końcu pierwszy raz od 6 lat dowiadczylismy prawdziwego babiego lata dłuższego niż 2/3 dni 😍
Jakie babie lato ja nie uświadczyłem tego w I dekadzie października. Na pierwsze 10 dni miałem ogólnie prawie 10 godzin słońca a właściwie pseudo słońca co do temperatury też słabo jedynie jak na razie nie było przymrozku co się chwali no i deszczu jest tyle ile trzeba. Do tej chwili spadło 18 mm deszczu.
Wysłany: 10 Październik 2020, 13:27
Janekl napisał/a:
Jakie babie lato ja nie uświadczyłem tego w I dekadzie października. Na pierwsze 10 dni miałem ogólnie prawie 10 godzin słońca
Tylko za bardzo nie wiem czemu to ma służyć, w końcu słońce ma niewiele wspólnego z prawdziwym babim latem. Co najwyżej z jakąś styczniową piz*awica jak 10 lat temu z dwucyfrowymi mrozami, co niektórzy nazywają babim latem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum