Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
To je najzimniejszy śmiecień wieku 🤡, czas to zmienić
Ogólnie to bardzo słaby, jedynie w miarę podoba mi się atak zimy w 2 petandzie. Potem 2 tygodnie śmietnia 2020, w końcówce niby sporo chmurek, ale też strasznie amplitudowy
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16300 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 31 Marzec 2021, 20:26
Xd może ostatnie kwietnie nie były zadowalające (bo brakowało opadów, rzecz jasna deszczu), ale jednak nimi były, jak się przeanalizuje średnią dobową. O takim kwietniu jak 2003 trudno mówić, że był wiosenny.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 30 Kwiecień 2021, 19:41
Jacob napisał/a:
To je najzimniejszy śmiecień wieku 🤡, czas to zmienić
Jacob 31 marca No i stało się, w dodatku kwiecień 2021 pobił (choć to słowo nie jest nazbyt adekwatne) swojego pełnoletniego już odpowiednika naprawdę znacznie.
Wiem że zabrzmi to komicznie, ale żałuję, że nie był u mnie o 0,1 stopnia chłodniejszy, ale jednak wyprzedził kwiecień 1978 Miałbym satysfakcję z przegonienia anomalnie zimnego kwietnia z "pięciolatki". Teraz nie wiem, czy tegoroczny kwiecień zapisze się w tabelkach jako "bardzo" czy "anomalnie" chłodny, wolałbym to drugie dla prestiżu xD
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 6 Marzec 2022, 10:47
Biorę w ciemno w tym roku mimo badziewiastej drugiej połowy. W sumie to już na niczym innym mi nie zależy, niż na powtórce dni 5-11.04.2003. Bez czegoś takiego to wszystko w porze ciepłej straci swój smak i sens
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16300 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 6 Marzec 2022, 11:06
Pierwsze 40% miesiąca trudno za kwiecień uważać, jak dla mnie jest to wstawka z okresu listopad-marzec. Jak zwykle w takich pokręconych przypadkach dla mnie najlepszy jest złoty środek, którego na szczęście znalazło się całkiem sporo (na dobrą sprawę to tylko w ostatnie 2 dni miała miejsce przewałka w drugą stronę).
Jedynie ciąg 13-28.04. był prawdziwie kwietniowy (jeśli chodzi o temp. przynajmniej).
Wysłany: 6 Marzec 2022, 11:32
Tak jak kiedyś pisałem, jest to mi chyba najbliższa niegdyś (do 2015 r. "pełnowymiarowa") stacja, nie licząc tych, które "działają" w otoczeniu Krakowa. Bliżej jest mi tam niż np. do Dobczyc czy Igołomii.
Jestem świadom, że w obrębie aglomeracji krakowskiej panuje dość spory rozrzut temp. (im dalej w głąb miasta, tym cieplej). Wysokość oscylująca na granicy 400 m. n. p. m. przy "całkiem wyrównanym" ukształtowaniu terenu (wzniesienia składają się głównie z licznych wapieni jurajskich charakterystycznych dla Wyżyny Krakowsko-Częstochowskiej), w dodatku położenie na północ od Krakowa, to nie góry.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 6 Marzec 2022, 11:34, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum