Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Inne Pomógł: 324 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16232 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 17 Grudzień 2022, 20:29
Denerwują mnie takie jak ta reklamy zmywarek do naczyń:
Tkwi w niej bzdura i przekłamanie. Aby uzyskać efekt oszczędności wody należy wykorzystywać pełną pojemność zmywarki. Jest to realne tylko w dużych gospodarstwach domowych lub incydentalnie po większych "imprezach". Małe (chociażby dwuosobowe) rodziny musiałyby gromadzić nie pozmywane naczynia i sztućce przez dłuższy okres czasu. Czy wyobrażacie sobie, aby po śniadaniu 2 talerzyki i 2 szklanki po herbacie zmywać w zmywarce
To dopiero absurd
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczy punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca..
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16292 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 17 Grudzień 2022, 20:55
Wstyd się przyznać, ale mi się parę razy tak zdarzyło, jak mnie całkowicie lenistwo dopadało (lub również miałem takie przekonanie, że zmywarka zajmie się lepiej naczyniami niż ja, bo dostrzeże więcej mankamentów czy szczególików, które ja jako osoba z poważniejszą wadą wzroku, nie zauważę). Może nie były to dosłownie 2-3 rzeczy, ale niewiele więcej. Tak czy owak, dostrzegam pewien bezsens takiego działania.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Inne Pomógł: 324 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16232 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 17 Grudzień 2022, 21:51
Oszczędność przy jej używaniu sprawdza się tylko przy maksymalnym wykorzystaniu jej możliwości (pełny wsad). W przeciwnym razie prowadzi do marnotrawstwa. To tak, jakbyś mając ochotę na jednego kotleta uśmiercał całego świniaka, resztę mięsa pozostawiając na zmarnowanie.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczy punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca..
Wysłany: 18 Grudzień 2022, 18:00
Reklamy to dobry czas na niezbędne ZAŁATWIANIE POTRZEB FIZJOLOGICZNYCH
Wysłany: 20 Grudzień 2022, 16:41
No i mamy dwoje (mamusię z synkiem) kandydatów do nagrody NOBLA z dziedziny biologii. Odkryli bakterie widzialne nawet przez lupę
Wysłany: 20 Grudzień 2022, 19:44
Raczej LUPA w języku łacińskim. W polskim to wilczyca lub prostytutka. To drugie tłumaczy legendę o wychowaniu Romulusa i Remusa. Bo LUPA ROMANA wcale nie była wilczycą, lecz "pracownicą" najstarszego zawodu świata Użycie pierwszej wersji tego słowa czyniło legendę bardziej "moralną" . Za to w tej reklamie osiągnięto szczyt pure nonsensu, absurdu.. Lupa to jednak nie mikroskop.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum