Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 19 Luty 2021, 14:06
Rok o wielu twarzach. Latem była susza, którą na dobre dopiero Król Wrześniów zażegnał, chociaż już sierpień próbował. Zimowo był to rok fatalny - wyjątkowo mało śniegu, chociaż jak było ciepło, to padało ładnie. Ale wiosna i jesień to się po prostu MEGA postarały, za co wielki, wielki szacun Ogólnie rok, mimo okresu wielkiej suszy, był bardzo mokry i na pewno hydrologicznie nie wyglądało to aż tak źle, chociaż prawdziwa poprawa w tym kontekście dopiero miała nadejść...
Na pewno rok oceniam pozytywnie, lepiej niż 1991 rok, który mimo, że tego po nim nie widać, był słaby z opadami. Ten wręcz przeciwnie, były pola popisu dla pustynii, ale w skali roku nie znaczyła ona tak wiele. Biorąc pod uwagę, że lata 90-te i tak nie dawały zbyt wielu fajnych zimowych alternatyw, to nawet tak bardzo nie było szkoda tego niedoboru śniegu.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 26 Grudzień 2021, 23:35
Marzec i kwiecień oczywiście bym lepiej ocenił, chociaż niestety twoja 3 dekada to inny świat niż moja, również ten maj wygląda jednak nieco lepiej, naprawdę miał te ciepłe burki mimo wszystko. Ogólnie całkiem przyzwoity ten rok u Ciebie jak mam być szczery, zwłaszcza zimą wygrałeś z moim regionem (luty i okres świąteczny w grudniu). Październik jako całość mnie nie powala w wersji Torunia, ale 3.10 i 31.10 budzą niesamowity respekt.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum