Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6955 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 5 Grudzień 2020, 22:40
Taki średni miesiąc choć temperatura lekko powyżej normy oraz opady 200 procent normy co prawie nigdy w kwietniu nie występuje. Ponad 20 dni z deszczem i bardzo mało słońca.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 15 Grudzień 2020, 22:58
Dla mnie bardzo ładny miesiąc, chyba najlepszy z lat 90. W skali 70-letniej może nie byłby najwyżej, ale na pewno zająłby wysoką pozycję. Udało się uniknąć przymrozków i opadów mieszanych. Temp. też regularne 10-20 C (z czego częściej było 15-20 C niż 10-15 C). Także nie był to miesiąc suchy, ale w sam raz: zebrało się trochę ponad 40 mm. Na pewno nie mam nic przeciw najbliższemu kwietniowi, by taki był. Co mi się rzuca w oczy, to w odróżnieniu do 2008, to początek zapisał się jako bardzo słoneczny, a nie końcówka.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 11 Kwiecień 2021, 15:57
Zazdroszczę każdemu kto świadomie przeżył ostatni (jak nie jedyny) Kwiecień a nie śmiecień . Choć początek z innej parady trochę, ale już świadomość była, że najgorsze zaraz się skończy (ale pewnie nikt sobie nie zdawał sprawy na jak długo )
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum