Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 21 Luty 2021, 23:23
Przedziwne... Wiele nieszczególnych miesięcy, głównie ze względu na lubienie się w trendzie opadów przy chłodzie i do tego nieregularnych. Ale żaden, dosłownie żaden miesiąc nie był zły.
Wątek suszy mógł się zaznaczyć, a nawet musiał od lipca do września - ale obok 1999 to nawet nie stoi. Poza nim opadów aż za dużo, chociaż jak mówię, często wyrabiane w nieidealny sposób.
Zimowo się spisał, letnio i burzowo względnie też, ogólnie poza zimą było ciepło, więc... da się lubić
Jak już wyżej napisałem, rozkład ocen wygląda jak marzenie, ale jak na moje aż tak kolorowo nie było z uwagi na łączenie się tych mankamentów, niemniej na pewno bardzo dobry rok.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 17 Marzec 2022, 22:13
Przejrzałem po raz kolejny ten rocznik i mocno spadł w moich oczach. Pod względem zimowości jako taki, ale pora ciepła naprawdę średnia, w zasadzie tylko maj i od biedy sierpień jestem w stanie docenić, reszta do bani. Z miesięcy stricte przejściowych też szału nie było, ten październik jednak miał zbyt dużo drastycznego. Ogólnie straszny klaun opadowy, bo rok niby suchy nie był, a jednak dużo pustynnił. Niestety podobnie jak o 1963 moja ocena tutaj też mocno leci w dół i tak naprawdę oceniam go raczej gorzej niż lepiej
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum