Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 5 Wrzesień 2020, 21:49
Jacob napisał/a:
PiotrNS, sierpien 2020 lepszy od 2014
Żebyś nie żałował za rok
Sierpień 2020 naprawdę nie był zły, choć całkiem dobry też i nie. W 2014 roku niestety po tej najniezwyklejszej nocy przyszła pogodowa żałoba i już niewiele razy było naprawdę ładnie. Do tego jeszcze te przesadne ulewy na początku miesiąca mnie zniechęcają. Lipiec 2014 bardzo szanuję, polubiłem tego wariata Sierpień jednak to niższa liga.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 5 Wrzesień 2020, 21:51
FKP napisał/a:
Bez przesady, co by się miało spalać jak niewiele wtedy rośnie i temp. oraz parowanie nie sprzyjają tak bardzo pożarom jak w lecie
No właśnie jak nie jest zielono, to się najłatwiej pali, zdecydowanie więcej pożarów lasów i pól jest przecież wczesną wiosną niż w okresie wegetacyjnym xd Uśpioną, martwą od wielu miesięcy przyrodę, najłatwiej spalić.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 5 Wrzesień 2020, 21:58
Pożary od pioruna to skrajna rzadkość.
Swoją drogą, przypomniała mi się ciekawostka z 24.04.2020. Tego dnia, jak pamiętamy, płonęły biebrzańskie "bagna". I jednocześnie akurat na ten wieczór były zapowiadane burze w tamtym regionie (ostatecznie ich nie było, tylko lekko i przelotnie popadało). I właśnie tak się zastanawiałem (bo nie jestem jakimś specem xd), czy jakby piorun walnął w taki palący się obszar, to czy by nie było jeszcze gorzej? Z drugiej strony, tam gdzie wali piorun, to zazwyczaj leje.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum