Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12351 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 5 Kwiecień 2021, 22:45
Na pewno lipiec 2018 w tej miejscowości i tak zrobił wiele dobrego, ale jest dla mnie zaskoczeniem, że tak słabo. Tylko jedna suma opadowa powyżej 10 mm? Co jest grane?
Dobrze, że mimo to II dekada miesiąca była na swój sposób euforyczna.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36417 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 6 Kwiecień 2021, 08:56
Co ciekawe, akurat dzień 30.07 pamiętam, że mój znajomy, co mieszka w tej miejscowości (to ten, którego odwiedziłem dwa lata później 2.07) wysłał zdjęcie deszczomierza z opadem 10mm. Za punkt ustawiłem dokładnie jego dom. Jak widać, radar nie jest aż tak dokładny, co zresztą mówię od początku.
Ale sytuacja z kwietnia, maja i czerwca była tam faktycznie nieciekawa, gość mówił, że były poważne problemy ze zbożem...
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum