Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 27 Wrzesień 2021, 23:05
Po strasznych rocznikach 2018-2020, niemal wszystkie ekstrema cieplne się lubiły kojarzyć z błyskawicznym rozwojem suszy. To było tak piękne, że w tym jakże niezwykłym Lipusiu było całkowicie odwrotnie. To był miesiąc, który pokazał, że Globcio może być naszym najlepszym przyjacielem, jeśli bedzie konsekwentny (ujawnianie się tylko w porze ciepłej i z dużymi, niezłośliwie wyrabianymi sumami opadów)
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11990 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 17 Październik 2021, 11:02
Cytat:
3. Nie piszemy nic nie wnoszących postów, czyli np. takich, które składają się z samych emotikonów.
Ktoś tutaj nie czytał regulaminu
Jedna czy nawet trzy takie same emotki w niczym nie przeszkadzają (pod warunkiem jeśli dopiszemy do nich jakiś komentarz), ale po co wklejać kilkadziesiąt takich emotek
Takie posty w ogóle nie wyglądają ładnie, poza tym spowalniają działanie forum.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 11 Listopad 2021, 22:18
PiotrNS napisał/a:
Wiedział to 2006, który przyszedł po naprawdę potężnej zimie (2021 to przy niej śmiech na sali), wilgotnej wiośnie i lokalnie rekordowym czerwcu z niezwykłymi ulewami i burzami w samej końcówce. Teraz już od czerwca rozwija się susza, tyle że zakłamywana lokalnymi ulewami trafiającymi w stacje pomiarowe.
Ten tekst będzie wisiał jako pierwszy cytat na lukedirtwiki pod wiadomym hasłem
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 11 Listopad 2021, 22:46
Milczenie jest złotem, także w piśmie - to powinienem sobie zapamiętać, bo strzeliłem taką głupotę, że nie wiem. Odnośnie suszy, pamiętam jak parę dni wcześniej czytałem na Meteomodelu post kogoś z Lubelszczyzny, kto pisał o tym, jak tam jest źle. Może i przez to tak ześwirowałem, podobnie jak w 2018, kiedy udzielały mi się nastroje Dorki czy Editora (opcjonalnie również Kmroza xD).
A za takie wyciąganie wstydliwych cytatów to ja kiedyś odpowiem
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum