Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Inne Pomógł: 327 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16258 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 11 Czerwiec 2023, 23:15
Kim jest facet, który najlepiej zna się na MAJTKACH
To bosman na statku, na co dzień nimi dowodzi.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Inne Pomógł: 327 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16258 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 13 Czerwiec 2023, 17:28
Na trasie z Siedlec do Łukowa jest miejscowość o nazwie ZIMNA WODA. Pewnego razu młoda i apetyczna pasażerka PKS-u spytała kierowcę:
-Czy staje w Zimnej Wodzie
Ten odpowiedział:
Niech pani lepiej zapyta gąsiora, kaczora, albo łabędzia
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Wysłany: 25 Sierpień 2023, 18:19
Na "Uniwersytecie Trzeciego Wieku" pewien prelegent w czasie wykładu nader często używał słowa abstrahuje. Na koniec spytał słuchaczy, czy mają do niego jakieś pytania. Wstał pewien emeryt i spytał: "To drugie wszyscy rozumiemy, ale proszę nam wytłumaczyć, co znaczy słowo abstra."
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16345 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 11 Wrzesień 2023, 17:02
Jak głębokość zbiornika czy cieku wodnego nie jest duża, to może taka kaczka czy gęś jak stanie wyprostowana, to będzie jej głowa wystawać ponad taflę rzeki lub jeziora.
A ten drugi kawał to nie wiem ukazuje prostotę społeczeństwa (?) Wstyd się przyznać, ale chyba dzisiejsi młodzi ludzie należą do pokolenia, które z przekleństwami jest za pan brat.. Już takiej elegancji i erudycji jak wśród naszych Rodziców czy Dziadków raczej nie ma...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Wysłany: 4 Październik 2023, 14:50
Bartek617 napisał/a:
Wstyd się przyznać, ale chyba dzisiejsi młodzi ludzie należą do pokolenia, które z przekleństwami jest za pan brat..
Dowcip bardzo stary. Podobno jego autorem jest sam hrabia Aleksander Fredro.
Bardzo nieśmiałego i pobożnego szlacheckiego młodzieńca ożeniono z temperamentną szlachcianką. Ten w noc poślubną nie wiedząc jak "dobrać się" do kobiety, chcąc odwlec chwilę, gdy miał to zrobić, ukląkł przed "świętym obrazem" i długo odmawiał wszelkie modlitwy, pacierze, litanie, koronki, różaniec i temu podobne. W końcu zniecierpliwiło to "świeżo upieczoną" małżonkę. Powiedziała mu:
GWOLI SWAWOLI NIECH WAĆPAN PIER LI I Z MOJEJ P CZKI NIE ROBI KAPLICZKI
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16345 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 22 Kwiecień 2024, 00:11
Boże drogi, niewinność płci pięknej została po prostu obnażona i zniszczona...
Ja mam taki kawał, ale nie odnoszący się do tematów od lat +18, jednak tematyka może niestety powodować niedobre reakcje, dlatego przepraszam, proszę odebrać to tylko jako cytat : ja nigdy żadnego żartu jeszcze sam od siebie nie wymyśliłem, a podobno to wszystko są pomysły ludzkie.
Panie doktorze robię kupę (lub "sikam" w zależności od wersji) o godzinie 8?
W pana wieku to bardzo dobrze, w czym problem?
Budzę się o godzinie 9.
Pozostaje mieć nadzieję, że chłop spał siedząc na tro..., tzn. na ubikacji, oczywiście z opuszczoną deską.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25175 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 22 Kwiecień 2024, 00:25
Rolnik rozmawia ze swoim sąsiadem.
- Sławek wiesz, że moja świnia mówi po francusku
Serio Nie wierzę.
- Blondi, powiedz coś.
Świnia nic.
Ha, no i co
- Chłop ją kopnął.
Świnia: Łii, Łiiiiii
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Wysłany: 22 Kwiecień 2024, 19:09
Mały Jasio "dla jaj" spytał swego bardzo pobożnego i skromnego kumpla, czy ten zna jakieś świńskie kawały. Ten ku jego zdumieniu potwierdził. Więc Jasio spytał : Jakie to kawały
Kolega odpowiedział: Na przykład schab, karkówka, golonka, lub głowizna i jeszcze sporo innych .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum