Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12350 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 26 Sierpień 2021, 19:22
Moim zdaniem tak:
Styczeń pośrodku
Luty pośrodku
Marzec pośrodku/najlepszy
Kwiecień najgorszy
Maj najlepszy :burza:
Czerwiec najlepszy
Lipiec najlepszy
Sierpień najgorszy, choć i tak dobry
Wrzesień najlepszy
Październik pośrodku
Listopad pośrodku
Grudzień pośrodku, choć okres świąteczny
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Mam mieszane uczucia, ale chyba i tak najlepszy rok od 2004. Na pewno dużo bardziej bym lubił mieszając w innym regionie, chyba nigdzie całokształt zimy, a zwłaszcza lutego, nie był tak skąpy jak w moich okolicach . Pora ciepła całkiem ok, chociaż w przeciwieństwie do poprzedniego roku to przez pierwsze 3 miesiące starała się mniej lub bardziej, żeby być spoko, a później dowaliła pustynnym horrorem (tyle, że podobnie jak maj-lipiec 2008 dość stonowanym i monotonnym termicznie, a nie jak to często bywało w 2006 czyli od razu patolskosc na całego). Do tego jeszcze koszmarny śmiecień. Listopad też był dosyć słaby i do tego miał dużo suki, ale ostatnio doceniłem, że w porównaniu do wielu młodszych nudnopadow wcale nie skąpił tak bardzo opadów. No i też miał spoko marzec, ale jednak brakuje mi w nim konkretności, no i naprawdę fajny październik, ale przede wszystkim Lipuś
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36417 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 27 Czerwiec 2023, 10:50
Styczeń: 5/10
Luty: 9/10
Marzec: 8/10
Kwiecień: 1/10
Maj: 6/10
Czerwiec: 8/10
Lipiec: 7/10
Sierpień: 5/10
Wrzesień: 2/10
Październik: 5/10
Listopad: 4/10
Grudzień: 8/10 (Pasterze jak pasterze, ale atak zimy konkretny, no i jeszcze zmrożona ciapa na koniec roku)
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36417 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 8 Październik 2024, 09:46
Styczeń 7/10
Luty 7/10 (zdecydowanie wywyższałem, zima w nim była piękna, ale stanowiła zaledwie 60% miesiąca, nie to co 3 i 4 lata wcześniej )
Marzec 6/10
Kwiecień 2/10 (za to że szczędził patolstw termicznych w obie stronę to nie zgnoję go do zera)
Maj 5/10
Czerwiec 8/10
Lipiec 7/10 (trochę za gorący)
Sierpień 7/10
Wrzesień 3/10
Październik 7/10
Listopad 5/10
Grudzień 6/10 (trochę mnie przeraża w nim ta termiczna patola, ale nie da się nie docenić takiej ilości zimy)
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum